G4Media.ro

Forţele terestre din Iran au început manevre militare majore

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency

Forţele terestre din Iran au început manevre militare majore

Forţele terestre iraniene au început vineri un exerciţiu major de două zile, într-un context de tensiuni crescute în Orientul Mijlociu, informează DPA, citată de Agerpres.

Patru unităţi de luptă iau parte la manevre în provincia centrală Isfahan, a informat agenţia iraniană de ştiri Tasnim.

Exerciţiul îşi propune să testeze pregătirea operaţională a infanteriei, vehiculelor blindate, rachetelor şi de asemenea pentru război electronic. Manevrele sunt efectuate „în faţa ameninţărilor recente”, potrivit agenţiei iraniene.

Manevrele vizează de asemenea testarea de noi arme şi a capacităţii de descurajare a forţelor terestre, adaugă Tasnim.

Ultimele două faze vor consta din manevre de apărare în largul coastelor, operaţiuni nocturne şi apoi contraatacuri, în caz de atacuri în regiune.

Îngrijorările sunt în creştere că războiul actual dintre Hamas şi Israel s-ar putea răspândi în întreaga regiune. Washingtonul şi Teheranul s-au avertizat reciproc asupra pericolelor unui conflict mai larg.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. La fel a inceput si Saddam acum mai multi ani. Cu manevre de proportii. Nu stiu daca mai tineti minte razboiul din Iraq dar cand s-a pornit cu adevarat masina de razboi americana, super-armata lui Saddam parea o gaina jumulita.

  2. Ăștia is și mai praf au ceva avioane rusești și F-4 de pe vremea șahului. Pentru F35 o să fie că o combinație între muzeu și poligon.

  3. La căt de îndoctrinați religios și terorist sunt să nu dorească să folosească armament nuclear, că au așa ceva. De la primitivii ăștia nu te poți aștepta la rațiune.