G4Media.ro

Un „proiectil” ar fi căzut în orașul egiptean Nuweiba

Captura Google Maps

Un „proiectil” ar fi căzut în orașul egiptean Nuweiba

Două surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene au indicat că un „proiectil” a căzut în orașul Nuweiba de la Marea Roșie, transmite Sky News.

Sursele citate au declarat pentru agenția de presă Reuters că autoritățile încă strâng informații legate de acest incident.

Nu este clar când a avut loc acest lucru, de unde a venit proiectilul, iar informațiile nu pot fi verificate din surse independente.

Proiectilul a căzut într-o zonă deșertică a orașului, au precizat sursele, iar un martor a declarat pentru Reuters că s-a auzit o explozie puternică și s-au văzut nori de praf la distanță.

Nuweiba, care este un oraș-stațiune, se află la aproximativ 60 km (în linie dreaptă) la sud de granița egipteană cu Israelul.

În cursul dimineții, mass-media egipteană Al-Qahera News a anunțat o explozie în apropierea unei unități medicale din Taba, un oraș din estul țării aflat la granița cu Israelul.

Al-Qahera spune că a fost rezultatul unei rachete – dar nu a precizat cine a lansat-o. Incidentul a provocat rănirea a șase persoane.

Citând surse anonime, publicația a afirmat că explozia a avut legătură cu luptele din Gaza dintre Israel și Hamas. Taba se află la o distanță de aproximativ 250 km de Gaza și este situată în apropierea vârfului frontierei sudice a Israelului cu Egiptul.

Separat, agenția de știri AFP a relatat că martori au declarat că o rachetă a lovit o anexă a spitalului.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene a declarat pentru Reuters că este la curent cu un incident de securitate în zonă și că acesta s-a desfășurat „în afara graniței noastre”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...