G4Media.ro

Amenințare de atac terorist în Belgia / Un bărbat a fost arestat…

sursa foto: captura video

Amenințare de atac terorist în Belgia / Un bărbat a fost arestat în Anderlecht

Un palestinian în vârstă de 23 de ani, care ar fi declarat Agenției federale pentru primirea solicitanților de azil (Fedasil) că intenționează să „moară ca un martir, aruncându-se în aer”, a fost arestat, relatează La Dernière Heure.

Bărbatul a fost arestat miercuri, cu puțin timp înainte de ora 12:30, într-un hotel din municipiul Anderlecht.

El solicitase azil în Belgia pe 26 septembrie și urma să depună o nouă cerere în ziua următoare. Cu toate acestea, a reieșit că bărbatul nu s-a prezentat marți la birourile Fedasil și că și-ar fi exprimat dorința de a muri ca un martir, menționând că a aflat că întreaga sa familie a murit în Gaza, a relatat marți Het Laatste Nieuws.

În urma acestei declarații, tânărul palestinian a fost imediat dat în urmărire la nivel național, fiind alertate toate unitățile de poliție din țară. Parchetul din Bruxelles a confirmat că a fost informat despre incident, dar a precizat că „nu va face niciun comentariu”.

La puțin peste o săptămână de la atacul terorist de la Bruxelles, în care și-au pierdut viața doi suedezi, poliția nu își mai asumă niciun risc. Nivelul de amenințare 3, care indică o „amenințare gravă”, este în vigoare în prezent, relatează brusselstimes.com.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează