G4Media.ro

Gangsterii din Rio au incendiat 35 de autobuze după ce nepotul liderului…

sursa foto: Pexels/ Athena

Gangsterii din Rio au incendiat 35 de autobuze după ce nepotul liderului celui mai mare grup paramilitar din Brazilia fost ucis de poliție

Grupuri criminale au incendiat luni cel puțin 35 de autobuze în orașul brazilian Rio de Janeiro, potrivit grupului industrial care reprezintă companiile de autobuze, după ce poliția a ucis un șef al crimei  organizate, în cadrul unei operațiuni, scrie Reuters.

Atacurile au fost concentrate în vestul orașului, unde grupuri criminale rivale se luptă pentru controlul teritorial. Ele au avut loc după o operațiune a poliției care l-a ucis pe nepotul liderului celei mai mari miliții din Brazilia, potrivit poliției. Așa-numitele miliții din Rio, adesea compuse din actuali și foști ofițeri de poliție, au devenit una dintre cele mai mari amenințări la adresa securității din regiune. Create inițial ca forțe de autoapărare pentru cartierele sărace afectate de bandele de traficanți de droguri, acestea au devenit acum unități criminale care operează în mai multe rakere diferite.

Grupul industrial Rio Onibus a declarat că 20 dintre vehicule erau autobuze municipale, cinci făceau parte din flota de transport rapid al orașului, iar restul erau autobuze închiriate sau turistice.

Guvernatorul statului Rio de Janeiro, Claudio Castro, a declarat că operațiunea a fost o „lovitură grea” pentru miliție.

„Pe lângă faptul că era rudă cu șeful miliției, el a acționat ca soldat al grupului paramilitar, fiind principalul responsabil pentru războaiele teritoriale care terorizează locuitorii din Rio”, a declarat Castro într-o postare pe rețelele de socializare.

Atacurile au perturbat sistemul de transport rapid cu autobuzul al orașului, îngreunând deplasarea spre casă a rezidenților și lucrătorilor din regiune. Cursurile din școlile publice din zonă au fost, de asemenea, anulate.
Poliția militară a declarat că a arestat 12 suspecți implicați în incendii, pe lângă faptul că a împiedicat 15 indivizi să dea foc unui camion de marfă într-una dintre principalele porți ale orașului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează