G4Media.ro

Guvernul vrea să limiteze cheltuielile primăriilor cu sărbătorile de iarnă / Fără…

Sursa foto: Dragoș Dumitru / Focus Agency

Guvernul vrea să limiteze cheltuielile primăriilor cu sărbătorile de iarnă / Fără festivaluri și concerte, fonduri limitate pentru petreceri

Guvernul vrea să limiteze cheltuielile făcute de administrațiile locale la sfârșit de an pentru a ține sub control deficitul bugetar, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) pentru reducerea cheltuielilor bugetare, citat de Libertatea.

Draftul OUG prevede că instituțiile și autoritățile publice locale nu pot finanța din fonduri publice organizarea unor evenimente precum festivaluri, concerte, competiții locale, festivități sau sărbători tematice în noiembrie și decembrie 2023.

Evenimentele de acest tip pot fi totuși organizate dacă banii provin din donații sau sponsorizări. Nu sunt interzise însă petrecerile de Crăciun sau Revelion, dar și aici Guvernul vine cu o serie de condiții în proiectul de OUG.

„Cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie – septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”, este forma dorită de Guvern, potrivit documentului.

Citește mai multe pe Libertatea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Aoleu!!! Sa o vedem pe doamna sarma- n cur cum urla ca Bucurestiul arata nasol de sarbatori. Vulguta ce parere are de aceasta OUG? Pai ai pus 2,5 milioane de beculete si nici macar un cor de copii n-o sa-ti vina sa cante colinde. Dar baietii de la UDMR ce zic? Parca aveau o intelegere cu PSD sa nu de atinga de concerte. Canci intelegere. Ciolacu e Grinch. Singura petrecere de Craciun o sa fie la palatul Victoria. Mai era unul care celebra la palatul Victoria in timp ce oamenii acestei tari erau haituiti. Nu a ajuns prea bine. Nu-l mai baga lumea in seama.

    • Dat de ce Ciolanu mentine neimpozitarea BOR daca are nevoie de bani? De ce fariseii sunt privilegiati in tara asta in care mafia PSD-PNL spune ca a eliminat toate privilegiile?

  2. Abia astept sa vad cum in fiecare oras spitalele, scolile si gradinitele vor fi impodobite cu beculete colorate!