G4Media.ro

Purtător de cuvânt al Armatei Israelului: „Dacă nu poți fi alături de…

sursa foto: Facebook/ IDF

Purtător de cuvânt al Armatei Israelului: „Dacă nu poți fi alături de apărarea Israelului, ceva este în neregulă cu moralitatea ta”

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat că, dacă oamenii nu pot fi alături de Israel în războiul său împotriva Hamas, ceva este „foarte greșit” în ceea ce privește moralitatea lor, transmite BBC.

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus a vorbit pentru Australian Broadcasting Corporation, care l-a întrebat despre o dezbatere aprinsă în Sydney cu privire la posibilitatea ca primăria să fie iluminată în culorile steagului israelian.

Primarul orașului Sydney, Clover Moore, a declarat că va bloca propunerea de iluminare a clădirii, care urmează să fie depusă astăzi, deoarece aceasta ar fi contrară „valorilor de incluziune și armonie” ale orașului.

Conricus a declarat: „Este foarte clar aici. Nu noi suntem agresorii. Nu noi am început acest război. Nu noi am intrat în comunitățile lor și nu am luat femei și copii. Acum ne apărăm. Dacă nu puteți să luați poziție față de acest lucru, cred că este ceva foarte greșit în ceea ce privește moralitatea voastră.”

El a adăugat că își îndreaptă mesajul către „persoanele obișnuite, oamenii cu putere și oficialii aleși”.

Grupurile pentru drepturile omului, agențiile umanitare și experții ONU au criticat bombardamentele și blocada Israelului asupra Fâșiei Gaza, despre care au spus că reprezintă o „pedeapsă colectivă” împotriva civililor palestinieni din această zonă.

Când culorile albastru și alb ale Israelului au fost proiectate pe Opera din Sydney la începutul acestei luni, grupurile pro-Palestina au organizat un miting în jurul simbolului național.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Daca nu esti cu noi esti impotriva noastra.
    Nu suntem agresorii? Numai daca analiza incepe pe 17 octombrie si ignora deceniile, generatiile de ocupatie, opresiune, expulzare, apartheid si asasinat precedente si curente.
    Daca razboiul e contra Hamas, de ce mor civili, in special copii, in fiecare an in West Bank unde Hamas nu e prezent?
    Razboiul nu e contra Hamas, guvernul fascist israelian are un interes comun cu Hamas sa intretina violenta. Razboiul e intre ambele factiuni extremiste, pe de o parte, si oamenii pasnici, de cealalta parte.

    • Asa cum spune si titlul articolului „ceva este în neregulă cu moralitatea ta”!

    • Asa cum spune si titlul articolului „ceva este în neregulă cu m0ralitatea ta”!

    • Domnu’ 4, chestia asta cu „oaamenii pasnici” vis a vis de civilii din Fasie imi provoaca indignarea, imi aduc aminte de imaginile civililor „pasnici” care scuipau pe cadavrele batjocorite/violate ale femeilor israeliene ce-i drept, dar civile si ele…mandrii „civili palestinieni” ce urlau „moarte Israelului”…asa ca ma lasi cu „guvernu’fascisct israelian” care are ceva cu civilii palestinieni?!?

    • Pai da si fata aia rapita cu motocicleta a fost rapita tot de civili palestineni fara arme fara uniforme. Asta cu saracii civili palestinieni este o ipocrizie maxima cand ii vezi cum se bucurau alaturi de teroristi si scuipau pe cadavre.

    • Florin ce fumezi e prea tare pentru tine. 07.10.2023 nu-ți spune nimic?

  2. Cand au declansat atacurile si comunitatea internationala le-a spus ca pedeapsa colectiva nu e morala, au spus ca nu accepta sa li se dea lectii de moralitate. La fel, nici ei nu ar trebui sa dea lectii de moralitate.

    • Nu exista „pedeapsa colectiva”, daca ar fi existat n-ar mai fi existat Fasia Gaza azi asa cum o stim (eu numai din imagini, ca n-am fost p’acolo).

  3. Foarte adevărat!

  4. Cam cat de „civil” sa fii cand ai niste lansatoare de rachete montate in bucatarie,si sapi tuneluri pe sub casa ta?
    Cand sarbatoresti un atentat terorist,cand primesti ajutoare umanitare din toata lumea si le predai spre Hamas?

  5. După logica discuțiilor voastre, ucrainenii sunt teroriști!! Hamas si palestinienii luptă pt a recupera teritoriile ocupate de israelieni! Locul atentatului aparține de drept palestinienilor!