G4Media.ro

Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului condamnă ferm atacurile israeliene care au vizat complexul…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Dan Palraz

Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului condamnă ferm atacurile israeliene care au vizat complexul bisericii sale din Gaza

Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului își exprimă cea mai fermă condamnare a atacurilor aeriene israeliene care au lovit complexul bisericii sale din orașul Gaza, potrivit unui comunicat al instituției religioase.

„Patriarhia subliniază că luarea ca țintă a bisericilor și a instituțiilor lor, împreună cu adăposturile pe care le oferă pentru a proteja cetățenii nevinovați, în special copiii și femeile care și-au pierdut casele din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra zonelor rezidențiale din ultimele treisprezece zile, constituie o crimă de război care nu poate fi ignorată.

În pofida vizării evidente a instalațiilor și adăposturilor Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim și ale altor biserici – inclusiv a spitalului Bisericii Episcopale din Ierusalim, a altor școli și instituții sociale – Patriarhia, împreună cu celelalte biserici, rămâne angajată în îndeplinirea datoriei sale religioase și morale de a oferi asistență, sprijin și refugiu celor aflați în nevoie, în ciuda cererilor israeliene continue de evacuare a acestor instituții de civili și a presiunilor exercitate asupra bisericilor în acest sens”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Patriarhia subliniază că „nu va renunța la datoria sa religioasă și umanitară, înrădăcinată în valorile sale creștine”, de a oferi tot ceea ce este necesar atât în timp de război, cât și în timp de pace.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Teroristii folosesc bisericile pentru a ascunde arme. Orice lovitura e justificata. Poate BOR-ul local din Gaza ar trebui sa vorbeasca cu teroristii sa elibereze ostaticii.