G4Media.ro

Publicație de opoziție din Ungaria: Ambasadorul Germaniei la Budapesta a vorbit despre…

Sursa Foto: Facebook/ Ambasada Germaniei Budapesta

Publicație de opoziție din Ungaria: Ambasadorul Germaniei la Budapesta a vorbit despre presiunea exercitată de Guvernul ungar asupra companiilor

Mulți investitori germani vor să vină în Ungaria, dar sunt îngrijorați din cauza „unor măsuri ale Guvernului ungar”, a declarat ambasadorul Germaniei la Budapesta pentru canalul de știri RTL, citat de publicația de opoziție Nepszava.

Julia Gross a spus că jucătorii germani din anumite sectoare ale industriei sunt „foarte fericiți” și văd Ungaria ca o zonă bună de investiții, însă, alte sectoare percep „impactul anumitor măsuri ale Guvernului ungar” – dar despre acest aspect ambasadorul a vorbit doar în termeni generali, însă ulterior a precizat că „problemele legate de diverse taxe speciale sectoriale sau proceduri ale autorității de planificare și autorizare” erau ceea ce companiile germane obișnuiau să menționeze Ambasadei Germaniei.

Julia Gross a spus că au luat legătura cu Guvernul ungar în legătură cu acesta din urmă pentru că „toată lumea vrea ca firmele germane să înflorească în Ungaria”. Mulți investitori ar dori să vină în Ungaria, dar vor să ştie la ce se pot aștepta. Julia Gross a declarat că acest fenomen afectează nu doar companiile ungare, ci și alți investitori străini prezenți în Ungaria.

Această chestiune a fost dezbătută anterior şi în Parlamentul European. Aşa cum a relatat şi ziarul ungar „Népszava”, un reprezentat al Direcției Generale pentru Piața Internă a Comisiei Europene a declarat, în primăvară, că direcţia analizează noile restricţii prevăzute în legislaţia ungară, în special în domeniul comerțului cu amănuntul. „Suntem conștienți de impactul acestor restricții asupra companiilor străine”, a spus ambasadorul german.

Sursa: Nepszava/ Rador Radio România/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează