G4Media.ro

Dreptul umanitar internațional interzice asediul israelian în Gaza, afirmă comisarul ONU pentru…

sursa foto: MOHAMMED ABED / AFP

Dreptul umanitar internațional interzice asediul israelian în Gaza, afirmă comisarul ONU pentru drepturile omului

Impunerea de asedii care pun în pericol civilii prin privarea acestora de bunuri esențiale „este interzisă de dreptul umanitar internațional”, a declarat marți Ravina Shamdasani, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHCHR), potrivit CNN.

Comentariile lui Shamdasani vin la o zi după ce ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a ordonat un „asediu complet” al Fâșiei Gaza, afirmând că va opri furnizarea de electricitate, alimente, apă și combustibil în enclava palestiniană după atacul surpriză devastator al Hamas din weekend.

„Aceste riscuri agravează grav situația umanitară și a drepturilor omului, deja gravă, din Gaza, inclusiv capacitatea de funcționare a unităților medicale, mai ales având în vedere numărul tot mai mare de răniți”, a declarat marți Shamdasani, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, alături de reprezentantul biroului umanitar al ONU, Jens Laerke.

Laerke a declarat marți că decizia de a întrerupe aprovizionarea cu apă în Gaza afectează peste 610.000 de persoane și „va duce la o lipsă severă de apă potabilă”.

„Rămânem extrem de alarmați de această escaladare rapidă a evenimentelor”, a declarat Laerke, adăugând că, de sâmbătă, deplasările în Fâșia Gaza au ajuns la peste 187.500 de persoane.

„De sâmbătă, patru școli și opt unități sanitare din Gaza au suferit pagube. Distrugerea infrastructurii și a străzilor a împiedicat deplasarea echipelor de apărare civilă și a celor medicale care încearcă să ajungă la victime”, a spus el, adăugând că au fost avariate și instalațiile de asistență medicală, apă și canalizare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Nu e prima crimă de război a guvernului Israelian.

    • Ești pro.st….ai nota 4!

    • @Florin: Drag locuitor al Mahalagistanului nu iei tu sefii vostri si furnizati o mana de ajutor in Gaza ? Pamantul de acolo e cam sarac si are nevoie de ingrasamant. Nu am vazut ONU sa se agite atat de mult pentru blocada rusa, iar aia din Gaza chiar asta vor sa se victimizeze, de ce sa-i impiedice cineva. Lasa-i sa traiasca cu ce produc , cat o sa mai aiba si rachete.

    • Daca ai fi fost tu acolo si familia ta ar fi fost decapitata de teroristii hamas oare la fel gandeai gun0iule?

  2. Macrou 2.0 să nu umilim orcia…victimele, rudele ce zic !?

  3. BRICS?!

  4. Asta de la ONU nu realizeaza ca nu e vorba de asediu.Pur si simplu Israel ca furnizor de bunuri/servicii a decis sa rezilieze contractul.Punct!
    Ghazanii nu au decat sa faca contracte cu cine vor sa le furnize mocca sau contracost.Au iesire la mare deci unde e problema?Daca altii le livreaza si Israel scufunda bunurile/vasele atunci ONU poate sa guitze.Ca la ce au facut rusii prin MN nu au comentat….

  5. Dar decapitarea bebelusilor e interzisa de „dreptul international”?
    ‘reati ai dracu’ cu standardele voastre duble.

  6. Pot sa stiu de ce nu apar unele comentarii ?
    Nu am folosit niciun element n e p o trivit.
    E ciudat , daca nu e rusine H5 Nedia

  7. Gata,a început campania de discreditare a Israelului. De fiecare dată Hamas bagă bățul prin gardul Israelului, restul lumii îmbârligă Israelul să nu stea ca prostu, că Hamas is in șlapi si că dintr o palmă cade si casa pe ei și când le sare muștarul la israelieni tot restul lumii nu întârzie să le lege picioarele ca să nu i cotonogească pe șlăpari că au glumit si ei…

  8. Aveti explicatia clara de ce ONU nu mai inseamna nimic si este doar o afacere de cheltuit banii guvernelor

  9. Dar dreptul umanitar de ce nu a interzis teroriștilor să omoare femei și copiii?
    Gaza rasă de pe suprafața pământului pentru că oamenii civilizați nu pot trai pe lângă haite de animale. ” Să mă scuze animalele că le compar cu mameluci”

  10. Nu te mai deranja. Oamenii sunt porniti rau.

  11. Trollache aurolac hamas foloseste copii si ostatici pe post de scuturi umane. Ce sa faca Israelul sa nu le faca nimic? Ia niste .i. cu lamaie