G4Media.ro

Democrata Rashida Tlaib are încă un steag palestinian în fața biroului său…

Sursa foto: Twitter / Congresswoman Rashida Tlaib

Democrata Rashida Tlaib are încă un steag palestinian în fața biroului său din Camera Reprezentanților, în ciuda atacurilor Hamas care au ucis sute de israelieni și câțiva americani

Reprezentanta democrată Rashida Tlaib (D-MI) are încă un steag palestinian agățat în fața biroului său din Camera Reprezentanților, după invazia Israelului de către Hamas, în timpul căreia au fost uciși sute de israelieni și câțiva americani, relatează Washington Examiner.

În weekend, Hamas, o organizație teroristă a cărei misiune este de a distruge Israelul, a invadat Israelul și a bombardat țara cu rachete.

Atacul surpriză a ucis cel puțin 600 de israelieni și a făcut 2.000 de răniți. Se pare că cel puțin nouă americani au fost, de asemenea, uciși. Contraatacul israelian în Gaza și asupra structurilor Hamas s-a soldat cu 313 palestinieni morți și 1.990 de răniți, urmând ca numărul victimelor să crească de ambele părți.

Tlaib, care este de origine palestiniană, nu a sprijinit Israelul și și-a făcut cunoscută de-a lungul anilor poziția de susținere a Palestinei. Democrata din Michigan, împreună cu alți membri ai aripii liberale, a boicotat discursul comun al președintelui israelian în fața Congresului la începutul acestui an. Steagul din fața biroului ei a rămas acolo cel puțin în cea mai mare parte a actualei sesiuni parlamentare a Congres american.

„Sunt îndurerată de viețile palestiniene și israeliene pierdute ieri, astăzi și în fiecare zi”, a spus ea într-o declarație duminică despre invazia Israelului. „Sunt mai hotărâtă ca niciodată să lupt pentru un viitor corect, în care toată lumea poate trăi în pace, fără teamă și cu o libertate adevărată, drepturi egale și demnitate umană”.

„Calea către acest viitor trebuie să includă ridicarea blocadei, încetarea ocupației și desființarea sistemului de apartheid care creează condițiile sufocante și dezumanizante care pot duce la rezistență”, a continuat Tlaib. „Eșecul de a recunoaște realitatea violentă a traiului sub asediu, ocupație și apartheid nu face pe nimeni mai sigur. Nicio persoană, niciun copil de oriunde, nu ar trebui să sufere sau să trăiască cu frica de violență.”

Biroul lui Tlaib nu a răspuns la comentariile privind steagul palestinian atârnat în fața biroului ei pe fondul invaziei Israelului.

Fostul președinte al Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy (R-CA), a condamnat membrii Camerei care continuă să fie alături de Palestina și împotriva Israelului, afirmând că „antisemitismul” din Cameră trebuie confruntat.

„A permite membrilor aleși ai acestui organism să vorbească despre antisemitism și să nu-l condamne este greșit”, a declarat McCarthy într-o conferință de presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asa, si?

  2. Palestinian, nu Hamas!! Deci care e problema?!

  3. Ei, dar nu se face așa ceva.

  4. Multi republicani încă arborează steagul confederat. Asa că las-o-n pace.