G4Media.ro

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță o comisie de control care va…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță o comisie de control care va investiga cazul tânărului drogat încătușat de polițiști la spitalul de urgență care ulterior a murit

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că, luând în considerare și solicitarea Spitalului Universitar de Urgență București, a format o comisie de control care va efectua o investigație detaliată cazul tânărului drogat care a murit la spital  după ce a fost încătușat de polițiști iar familia a reclamat ulterior că a fost lovit de agenți.

”Scopul acestei comisii este de a verifica respectarea normelor privind sistemul național de asistență medicală de urgență, precum și modul de desfășurare a activităților specifice din perspectiva acordării primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență din domeniul stabilit de legislația în vigoare în competența DSU.

Concluziile anchetei vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a asigura transparența și răspunsul adecvat în această situație”, se arată în comunicatul DSU.

Context

În imaginile apărute de pe camerele agenților de la Secția 17  un polițist poate fi observat cum îl încătușează pe tânăr, care icnește.

Nu apar însă momente în care tânărul a fost lovit de agenți, așa cum a acuzat familia.

Ulterior, tânărul a fost transportat la spital, unde a murit.

Un dosar penal pentru purtare abuzivă este în derulare la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fără ca momentan sa fie pus cineva sub acuzare. Alte două dosare au fost deschise pentru acuzații de ultraj după ce agenții au reclamat că ar fi fost agresați de tânărul acum mort.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. multa compasiune pentru un nimeni. se purta ca un animal, a lovit masini si era foarte agresiv. daca aveai ghinionul sa te intalnesti cu el nu stiu daca familia nu-ti facea slujba in aceeasi cu el. un viitor infractor fara nicio indoiala…