G4Media.ro

Venezuela a trimis 11.000 de soldați pentru a recâștiga o închisoare controlată…

Photo by YURI CORTEZ / AFP

Venezuela a trimis 11.000 de soldați pentru a recâștiga o închisoare controlată de o bandă criminală/ Închisoarea a fost transformată în „hotel” cu piscină și club de noapte, rudele dormeau alături de deținuți

Venezuela a trimis 11.000 de soldați pentru a recâștiga controlul asupra uneia dintre cele mai mari închisori ale sale, care a fost preluată de o puternică bandă criminală, transmite BBC.

Închisoarea Tocoron, situată în nordul țării, s-a aflat ani de zile sub controlul mega-bandei Tren de Aragua.

Membrii puteau să se plimbe liber prin închisoare, care avea facilități asemănătoare unui hotel, inclusiv o piscină, un club de noapte și o mini-grădină zoologică, a transmis presa locală.

Oficialii au declarat că cei 6.000 de deținuți vor fi transferați în alte închisori.

Mulți rezidenți liberi locuiau în interiorul închisorii alături de deținuții condamnați. După ce autoritățile au anunțat că deținuții vor fi mutați, unele rude au plâns afară, neștiind unde vor merge în continuare.

„Aștept să aflu unde îl vor duce pe soțul meu… Locuiam acolo, dar ne-au dat afară”, a declarat Gladys Hernandez pentru agenția de presă AFP.

Aceasta a relatat că jurnaliștii au văzut gărzi de securitate care transportau motociclete, televizoare și cuptoare cu microunde din închisoare.

Într-un comunicat postat pe X, fostul Twitter, Ministerul de Interne venezuelean i-a felicitat pe ofițeri pentru recucerirea închisorii și dezmembrarea „unui centru de conspirație și crimă”.

Liderul bandei Tren de Aragua, Hector Guerrero Flores, își ispășea o pedeapsă de 17 ani în interiorul închisorii pentru crimă și trafic de droguri.

Cu toate acestea, el era atât de puternic încât se pare că obișnuia să intre și să iasă liber din închisoare înainte de a deveni un deținut cu normă întreagă, potrivit lui Carlos Nieto, din partea unui coordonator al organizației A Window to Freedom.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Deținut cu normă întreagă. Nu mai pot de râs. Sună ca o țară corcodușară in apropierea Ucrainei.