G4Media.ro

Sofia este Capitala Mondială a Sportului în 2024/ Peste 300 de evenimente…

Photo 108686133 © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Sofia este Capitala Mondială a Sportului în 2024/ Peste 300 de evenimente anunțate

Peste 312 evenimente sportive sunt planificate să aibă loc la Sofia în 2024, a declarat primarul Iordanka Fandakova, în timpul unei conferinţe de presă în care a prezentat calendarul sportiv pe Sofia în calitate de ”Capitală Mondială a Sportului” în 2024, transmite Agerpres.ro.

Printre participanţii la conferinţă, care a avut loc la sediul Primăriei Sofiei, s-au aflat preşedintele Consiliului Municipal şi preşedintele Fundaţiei Sofia – Capitală Europeană a Sportului Gheorghi Gheorghiev, precum şi o parte a acestei fundaţii.

Participanţii la conferinţa de presă au subliniat trei priorităţi pentru Sofia în termeni de sport: mai multe oportunităţi în privinţa sportului pentru toţi, întărirea rolului social al iniţiativei şi reabilitarea infrastructurii turistice şi sportive de pe Muntele Vitoşa.

Evenimentul „Zilele olimpice” va fi organizat în şcoli pentru a pregăti copiii pentru viitorul an olimpic, a spus Fandakova. Capitala Bulgariei va găzdui şi a cincea ”Reuniune Mondială a Sportului”, a spus Damian Dikov, directorul executiv al Fundaţiei Sofia – Capitală Europeană a Sportului. El a adăugat că muntele este şi va continua să fie o prioritate. Împreună cu municipalitatea Sofiei, fundaţia a restaurat şi a construit multe terenuri sportive, de fotbal, tenis de masă şi altele, a spus Dikov.

Preşedintele Consiliului Municipal al Sofiei, Gheorghi Gheorghiev, a spus că e nevoie ca oamenii să vadă succesul. „Am asigurat finanţare, în ciuda problemelor de buget. Investiţiile pentru copii cu probleme de dezvoltare se ridică la peste 200.000 de leva”, a explicat el. Gheorghiev a mai spus că sălile şi facilităţile municipale cu acces liber pentru copii cu nevoi speciale sunt deschise. „Oferim şi finanţăm activităţilor dedicate copiilor. La cinci situri ale consiliului municipal am asigurat peste 200 de ore de acces liber în fiecare săptămână pentru copiii cu nevoi speciale. Prioritatea noastră este şi crearea unor şcoli pregătitoare”, a adăugat Gheorghiev.

În 2018, Sofia a devenit Capitală Europeană a Sportului, după care a fost declarată Capitală Europeană a Sportului cu statut permanent, implementat ca fundaţie.

De cinci ani, din 2018 până în 2022, municipalitatea şi fundaţia au organizat peste 1.380 de evenimente sportive, la care au participat peste 4,4 milioane de oameni, a spus Fandakova. Ea a explicat că peste 500 de evenimente cu peste 3,2 milioane de participanţi au avut loc în perioada de cinci ani.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează