G4Media.ro

Forţele ruse din sudul Ucrainei vor trebui probabil să-şi raţionalizeze muniţia de…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Forţele ruse din sudul Ucrainei vor trebui probabil să-şi raţionalizeze muniţia de artilerie pentru a rămâne operaționale – Ministerul britanic al Apărării

Forţele ruse de ocupaţie din sudul Ucrainei vor trebui probabil să-şi raţionalizeze muniţia de artilerie pentru a rămâne operaţionale, susţin experţi militari britanici, relatează DPA, citată de Agerpres.

În pofida ofensivei ucrainene, este improbabil ca armata ucraineană să fi străpuns liniile primare defensive ale Rusiei, se menţionează în raportul zilnic de marţi al Ministerului Apărării de la Londra.

Un cap de pod ucrainean pe partea ocupată de Rusia a râului Nipru din regiunea Herson reprezintă o provocare suplimentară pentru comandanţii ruşi, menţionează sursa citată. În strategia militară, un „cap de pod” se referă la o zonă la sol pe partea controlată de inamic a unui râu care, dacă este ocupată cu succes, poate asigura un punct de plecare întărit pentru noi înaintări.

Comandanţii ruşi sunt „probabil preocupaţi de vulnerabilitatea flancului lor de sud-vest”, se menţionează în comunicatul britanic.

Ministerul Apărării de la Londra publică informaţii zilnice despre război de la declanşarea invaziei ruse, în februarie 2022. Moscova susţine că informaţiile prezentate reprezintă o dezinformare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...