G4Media.ro

„Ziua Rozelor” în weekend, în localitatea care asigură majoritatea producţiei de trandafiri…

Sursa foto: Pexels / David Bartus

„Ziua Rozelor” în weekend, în localitatea care asigură majoritatea producţiei de trandafiri din ţară / Anual se cultivă în localitate peste un milion de fire 

Ciumbrud, localitatea care asigură majoritatea producţiei de trandafiri din România, găzduieşte sâmbătă „Ziua Rozelor”, eveniment ajuns la cea de-a XX-a ediţie, organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu administraţia locală din Aiud.

„Sâmbătă, 8 iulie 2023, la ora 10.00, va avea loc la Ciumbrud, în parcul din incinta Liceului Tehnologic Agricol, deschiderea oficială a celei de-a XX-a ediţii a evenimentului ‘Ziua Rozelor’, organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Aiud”, se menţionează într-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

Startul va fi dat dimineaţa în Aiud, de unde vor pleca spre Ciumbrud participanţii la „Parada Rozelor”, în frunte cu Fanfara Judeţului Alba şi majorete. Vor fi biciclişti, motociclişti, maşini de epocă, ce vor purta aranjamente florale spectaculoase.

„Standurile bogat împodobite de către cultivatorii din Ciumbrud, amplasate în Parcul din incinta Liceului Tehnologic Agricol ‘Alexandru Borza’ din localitate, precum şi programul variat, din care nu vor lipsi cântecele şi dansurile populare româneşti şi maghiare, atelierele de creaţie şi de pictură, expoziţiile, concertele de muzică uşoară, o tombolă cu premii şi, nu în ultimul rând, un impresionant foc de artificii, vor creiona o atmosferă de reală sărbătoare”, precizează organizatorii.

Va fi ales şi Trandafirul anului 2023.

Seara se va încheia cu un concert Cargo.

În Ciumbrud, se cultivă anual peste un milion de fire de trandafiri, din peste 100 de soiuri.

Printre parteneri se numără Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Asociaţia Amicii Rozelor din România – filiala Ciumbrud, Asociaţia Alba Afroda, GAL Valea Ampoiului – Valea Mureşului, GAL Pe Mureş şi pe Târnave, GAL Ţara Secaşelor Alba – Sibiu şi GAL Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează