G4Media.ro

Ateliere de caligrafie, târguri de meşteri populari, concerte şi parade cu domniţe…

sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Timiș

Ateliere de caligrafie, târguri de meşteri populari, concerte şi parade cu domniţe şi cavaleri la Zilele Cetăţii Neamţ

O nouă ediţie a Zilelor Cetăţii Neamţ, eveniment dedicat ctitoriei lui Petru I de la sfârşitul secolului al XIV-lea, debutează vineri la Târgu-Neamţ. În cadrul celor trei zile vor avea loc târguri şi ateliere de meşteri populari, parade cu domniţe şi cavaleri, jonglerii cu foc dar şi concerte de muzică corală, relatează Agerpres.

De asemenea, organizatorii au pregătit ateliere de caligrafie şi pedagogie muzicală, lecţii interactive de istorie şi demonstraţii de tir cu arcul sau lupte medievale.

Manifestările se vor încheia cu un concert cu Marcel Pavel, Iordache Basalic, Vlad Miriţă şi Orchestra Filarmonicii din Bacău.

„Deschidem porţile istoriei şi vă invităm la o experienţă de neuitat, într-un ţinut de legendă, la Zilele Cetăţii Neamţ! De vineri, 30 iunie, Târgu-Neamţ va fi cuprins de atmosferă medievală din vremea lui Ştefan cel Mare”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Adrian Răducu Păduraru.

„Vă aşteptăm la Zilele Cetăţii Neamţ, o sărbătoare unică, să ne bucurăm împreună de reconstituiri istorice, spectacole, târguri tradiţionale şi multe alte activităţi captivante pentru toate vârstele. Sărbătorim trecutul glorios şi construim un viitor strălucit pentru Târgu-Neamţ şi pentru întregul judeţ, împreună””, a precizat primarul oraşului Târgu-Neamţ, Daniel Harpa.

Zilele Cetăţii Neamţ se vor desfăşura în perioada 30 iunie – 2 iulie pe stadionul din oraş, în curtea exterioara a cetăţii şi în Amfiteatrul urbei pe care o străbate apa Ozanei.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Neamţ şi Primăria oraşului Târgu-Neamţ, în parteneriat cu Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamţ şi Complexul Muzeal Naţional Neamţ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează