G4Media.ro

Femeie din Bihor, diagnosticată cu febra Q, transmisă de animale / Le-a…

Sursa foto: Pixabay

Femeie din Bihor, diagnosticată cu febra Q, transmisă de animale / Le-a spus medicilor că locuiește în apropierea unui saivan de oi / Boala se tratează cu antibiotice

O femeie din comuna bihoreană Oșorhei a fost diagnosticată cu așa numita febră Q, în urma transmiterii unei bacterii de origine animală, anunță Bihoreanul.

„Este vorba despre o pacientă în vârstă de 51 de ani, care a avut simptome respiratorii asemănătoare gripei și pneumoniei. S-a prezentat la ambulatoriul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, unde i s-a pus diagnosticul de febră Q pe bază clinică (n.r. – a simptomelor), având tuse persistentă și dificultăți de respirație. Analizele făcute ulterior au confirmat, ieri, diagnosticul clinic, prin creșterea parametrului IgM și IgG, adică a nivelului imunoglobulinei M și G. În prezent, starea pacientei este bună și a și fost externată”, a declarat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Aceasta a precizat că febra Q este o zoonoză, adică o boală determinată de infectarea cu bacteria Coxiella Burnetti transmisă de animale domestice, precum oile, vitele sau caprele, prin inhalarea de aer contaminat.

„Pacienta a spus că locuiește în apropierea unei ferme care are și un saivan de oi, așa că am anunțat DSVSA să facă o verificare la fața locului”, a mai spus directoarea DSP Bihor.

Infectarea cu Coxiella Burnetii, febra Q afectează de obicei persoane care lucrează în sectorul zootehnic când respiră aer contaminat sau persoanele care consumă alimente contaminate.

Boala se tratează cu antibiotice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează