G4Media.ro

Consiliul agrar al UE dezbate problema urşilor şi lupilor din Europa/ La…

Sursa foto: Pixabay

Consiliul agrar al UE dezbate problema urşilor şi lupilor din Europa/ La inițiativa României, ministrul austriac al agriculturii a cerut ”exceptarea practică” a protejării lupilor

Printre temele dezbătute la Congresul agrar al UE de la Luxemburg s-a aflat între altele şi situaţia urşilor şi lupilor. La iniţiativa României ministrul austriac al agriculturii Norbert Totschnig (ÖVP) a cerut din nou implementarea unor măsuri transfrontaliere, respectiv o „exceptare practică” a protejării lupilor, transmite Kleine Zeitung, citată de Rador.

Numeroase ţări membre UE se confruntă cu aceleaşi probleme: numărul animalelor sălbatice protejate până acum a crescut foarte mult şi cauzează nesiguranţă şi pagube.

România a cerut la Luxemburg o modificare a paradigmei de până acum a politicii UE faţă de continuarea unei convieţuiri paşnice dintre om şi animal. Trebuie să ne confruntăm cu situaţia reală, iar aceasta arată că în România se află două treimi din totalul urşilor bruni din Europa, iar numărul mereu crescând al acestora provoacă tot mai multe probleme atât în agricultură, cât şi în turism. „Vorbim despre 8.000 de urşi. Iar numărul este în creştere”, a menţionat reprezentantul României. (…)

Comisia Europeană a promis că va acorda atenţie acestei probleme. Urmează să se întocmească un studiu de experţi pentru a stabili până la sfârşitul anului în curs „măsurile potrivite” în funcţie de regiuni.(…)

Sursa: Kleine Zeitung/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Calculat la suprafața României, 8000 de ursi înseamnă un urs pe fiecare 320 km pătrați. Adica un pătrat cu latura de 17 km. Dacă ținem cont de faptul că ursii trăiesc predominant în zona de deal și munte, adică o treime din teritoriul țării, rezultă un urs per 10 km pătrați. Adică câte un urs la fiecare 2-3 km în orice direcție. Daca socotim și câtă pădure a mai rămas, ar trebui să se calce pe picioare urșii. Povestea asta cu 8000 de urși este o gogomănie uriașă.

    • Dar de ce sa nu urmam modelul Germaniei,Austriei,Elvetie,etc…tari cica civilizate,occidrntale care au ucis toti ursi….

  2. Imi aduc aminte de handicapatii de nastase si tiriac ,ce festin si ce vanatori de lux mai tineau .Nu e nimic ,nu veti traii o vesnicie ,panaramelor .