G4Media.ro

Terminalul 2 al Aeroportului din Suceava este gata și va fi dat…

Sursa foto: Wikipedia / Catalin Cocirla

Terminalul 2 al Aeroportului din Suceava este gata și va fi dat în folosință în luna iulie, anunță vicepreședintele Consiliului Județean

Terminalul 2 al Aeroportului ”Ştefan cel Mare” Suceava a fost finalizat, iar în prezent se fac reglaje şi verificări la instalaţiile automatizate, a declarat, luni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Vasile Tofan.

„Practic e gata. Mai sunt de făcut câteva reglaje, finisaje. În proporţie de 99% e gata. Vreau să mă asigur că vor funcţiona corect toate instalaţiile automatizate, toate comenzile electronice să fie verificate. Aşa cum am spus, la mijlocul anului 2023 terminalul este finalizat”, a spus Vasile Tofan.

El a precizat că terminalul va fi dat în folosinţă în luna iulie.

CJ Suceava a încheiat în iulie 2022 un contract cu o asociere de firme în vederea execuţiei, finalizării şi remedierii deficienţelor pe întreaga perioadă de garanţie acordată lucrărilor ce au rămas de executat la extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava, după ce a fost reziliat contractul cu firma ce a câştigat iniţial execuţia lucrărilor.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, declara în aprilie 2023 că se intră în linie dreaptă cu terminalul de la aeroport, iar în paralel se lucrează la demolarea unor spaţii administrative pentru demararea construcţiei Terminalului 3.

„Presiunea pe aeroport e foarte mare. Anul trecut au fost 740.000 de pasageri (…) Dacă terminăm Terminalul 2, cred că va scădea presiunea şi confortul pasagerilor va fi cu totul altul”, declara Flutur.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează