G4Media.ro

Sfaturi pentru elevi înaintea examenului de Limba română de la Evaluarea națională.…

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru elevi înaintea examenului de Limba română de la Evaluarea națională. Profesorul Cătălin Zaman: Să se întoarcă la texte pentru informații ori de câte ori e nevoie, când se simt nesiguri, pentru că timp este suficient

Elevii de clasa a VIII-a care urmează să susțină proba de Limba română ar trebui să citească cu atenție și fără grabă cele două texte date, pentru a nu pierde „în mod gratuit” punctele la primele 6 exerciții, spune profesorul de Limba și literatura română Cătălin Zaman, într-un set de recomandări realizat pentru Edupedu.ro.

Elevii „să se concentreze mai ales pe primele șase exerciții pentru a fi impecabili aici și pentru a evita să piardă puncte în mod gratuit, să se întoarcă la texte ori de câte ori e nevoie, când se simt nesiguri, pentru a găsi acolo informația de care au nevoie pentru a rezolva exercițiile, pentru că timp este suficient”, scrie profesorul.

„Aș dori să subliniez importanța pregătirii emoționale a elevilor pentru acest examen. Tot mai mulți elevi resimt presiunea unei note mari la această primă probă, iar această presiune ar trebui ridicată de pe umerii lor prin încrederea pe care am putea să le-o acordăm, profesori și părinți deopotrivă. Acești copii sunt viitorul și pe cât de frumos îi creștem azi, pe atât de frumos îi vom avea mâine”, mai transmite profesorul.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...