G4Media.ro

VIDEO/ DEZBATERE Cât de multe știi despre fumat? Adolescenții și consumul de…

VIDEO/ DEZBATERE Cât de multe știi despre fumat? Adolescenții și consumul de tutun încălzit și țigări electronice/ Despre riscuri și cum te informezi

Consumul de tutun încălzit și țigări electronice crește rapid în rândul adolescenților, pe fondul nereglementării acestor produse. Cât de multe știu tinerii care le consumă, ce ar trebui să știe despre acestea?

Peste 50% dintre elevii de liceu au fumat țigări electronice sau produse de tutun încălzit în ultimele 30 de zile, arată datele preliminare ale celui mai recent studiu din România despre fumat, realizat de Institutul de Sănătate Publică, în perioada octombrie-decembrie 2022.

Miercuri, de la ora 16:00, G4Media va discuta LIVE în cadrul proiectului ENTR despre ce sunt aceste produse „alternative”, de unde ai putea afla mai multe despre ele, de ce nu trebuie să ignori informațiile.
De asemenea, ce ar trebui să facă părinții și autoritățile în contextul creșterii fenomenului.

Invitate la dezbatere:
*Ramona Brad, Director de proiect, Inițiativa 2035 România fără tutun

Foto: Ramona Brad, arhiva personală

*Roxana Alexandrescu, membru rețeaua ENSP, medic rezident pneumolog

 

Deși reprezintă ultima modă în rândul tinerilor, „noile produse de tutun sunt încă nereglementate în România.
Conform datelor din cel mai recent raport al OMS referitor la produsele nou emergente, „există riscul ca folosirea țigărilor electonice și produsele de tutun încălzit în locuri publice unde fumatul este interzis să renormalizeze fumatul în spații publice”, arată o analiză recentă a Direcției de Sănătate Publică.
G4Media a analizat pe larg fenomenul în 2 materiale publicate recent, aici: https://www.g4media.ro/epidemie-de-fumat-in-randul… și aici: https://www.g4media.ro/foto-bucurestiul-impanzit-de…
Puteți urmări dezbaterea pe Facebook ENTR și G4Media, iar pagina specială a evenimentului se găsește aici: https://fb.me/e/XAkbdoai, pe această pagină puteți adresa întrebări și comentarii.
Detalii despre „Inițiativa 2035 Fără Tutun”: O inițiativă a societății civile, așa cum este prezentat pe website, care „în parteneriat cu factorii decizionali, să contribuie la adoptarea tuturor acelor politici și măsuri care să permită ca generația care se va naște în anul 2017 să fie nefumătoare la vârsta maturității, în anul 2035. Peste 350 de organizații non-guvernamentale au aderat deja la această inițiativă, printre ele aflându-se organizații medicale, academice, de protejare a drepturilor copiilor, de tineret și protejarea mediului.”
Detalii despre Rețeaua ENSP: „ Rețeaua europeană pentru prevenirea fumatului și tutunului (ENSP) este o organizație internațională non-profit, creată în 1997 în temeiul legislației belgiene (număr de identificare 16377/97). Misiunea ENSP este de a dezvolta o strategie pentru o acțiune coordonată între organizațiile active în domeniul controlului tutunului în Europa, prin schimbul de informații și experiență și prin activități coordonate și proiecte comune. ENSP urmărește să creeze o mai mare coerență între activitățile de prevenire a fumatului și să promoveze politici cuprinzătoare de control al tutunului atât la nivel național, cât și european.”
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează