G4Media.ro

Eugen Tomac anunță că a depus petiția semnată de 50.000 de persoane…

Sursa foto: Facebook / Eugen Tomac

Eugen Tomac anunță că a depus petiția semnată de 50.000 de persoane prin care cere Parlamentului European să intervină pe tema aderării României la Schengen / ”PE are forța necesară pentru a ne ajuta să câștigăm acest proces”

”Un nou pas important în procesul de aderare la Schengen”, anunță europarlamentarul PMP Eugen Tomac după ce a depus, joi, la Bruxelles, petiția prin care cere Parlamentului European să intervină, în calitate de reclamant privilegiat, în procesul pe care l-am deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

”Parlamentul European, în calitate de reclamant privilegiat, are forța necesară pentru a ne ajuta să câștigăm acest proces atât de important pentru noi.  Nu am fost singur. I-am avut alături, în mod simbolic, pe toți cei peste 50.000 de români care au semnat petiția. Le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte. (…) România merită în Schengen și sunt convins că vom reuși să ne câștigăm acest drept ce ne-a fost refuzat timp de aproape 12 ani!”, a transmis Tomca pe pagina sa de Facebook.

Consiliul JAI din 8 decembrie 2022 a decis acceptarea doar a Croaţiei în spaţiul Schengen. În cazul României şi al Bulgariei nu a existat unanimitate, deşi cele două ţări au îndeplinit toate condiţiile tehnice necesare, lucru recunoscut de Comisia Europeană încă din 2011, inclusiv în urma evaluărilor făcute de experţii europeni.

Opoziţia a venit din partea Austriei şi a Olandei, aceasta din urmă precizând că Bulgaria nu este deocamdată pregătită pentru a intra în Schengen.

Tomac a contestat decizia la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. altul caruia ii „pasa” de noi

    • bai eugenica, daca chiar iti pasa de romanica, fa bine sa avem o tara normala fara spagi la vamesi, fara smecherii cu cantare la vama, cu vamesi care isi faca treaba

  2. Eujen rezolvă și aderarea la moneda €,suspendarea vizelor pt.USA……