G4Media.ro

Sondaj Avangarde: 66% dintre români nu vor ca monarhia să se întoarcă…

Foto: Agerpres / Paul Buciuta

Sondaj Avangarde: 66% dintre români nu vor ca monarhia să se întoarcă în România

66% dintre respondenții unui sondaj Avangarde cred că România n-ar trebui să-și schimbe forma de organizare politico-statală și să revină la monarhie așa cum a fost până în 1947. Totuși, 44% au o părere bună despre monarhie.

Sondajul a fost realizat în contextul vizitei regelui Charles al III-lea în România și a fost realizat în perioada 29 mai – 1 iunie, pe un eșantion de 864 de persoane.

Dintre regii României, 19% dintre respondenți cred că Regele Mihai a făcut cel mai mult bine țării și 14% cred că Regele Carol I. Despre Principesa Margareta, 44% dintre respondenți nu au o părere nici bună, nici proastă și 32% au o părere bună. 31% dintre respondenți nu știu cine este Principele Consort Duda și tot atâția spun că n-au o părere nici bună, nici proastă. 

În privința Regelui Regatului Unit Charles al III-lea, 45% dintre respondenți nu au o părere nici bună, nici proastă, iar 35% au o părere bună.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. peste 6 milioane de romanii care au IQ peste medie au plecat din tara. Daca le facea Avangarde sondaje si lor iesea invers, ca majoritatea vor monarhia. Mentalitatea comunista si postcomunista va dura 100 de ani

  2. Domnul Pielenu a primit de la A3 a domnului Voiculescu și România TV a domnului Ghita, pe unde își face veacul, indicația ca monarhia face rău .

  3. Ce de republicani ! Vai de republica lor.

  4. 100 la suta nu stiu ce inseamna monarhia.

    • Asta v-ar include si pe dumneavoastra (ar fi adevarat). De fapt unii cred ca stiu ce e monarhia, viseaza la cai verzi pe pereti si o vor, altii nu stiu si nici nu le pasa, unii, mai putini, sint homo-sovieticus si resping monarhia pe criteriul asta si altii care chiar stiu ce-i monarhia si o resping pentru ca stiu.
      Monarhia e un sistem politic anacronic, anti-democratic – aici s-ar potrivi la noi- prin definitie (aspect eludat cu grija de toti fanii ca nu da bine) si care e mentinut in multe tari europene din cauza traditiei -care in Romania nu exista- inertiei si a unui efot agresiv de pr. Si oricum, mai mult la nivel de mascote.

  5. Normal, după ce republica a fost instaurată cu forța sovietă și i-a spălat pe creier pe români cu minciuna trenului de aur luat de regele Mihai, e normal ca unii îndoctrinați să nu vrea monarhia. Cinstit ar fi să instaurăm monarhia, să aducem aurul furat de ruși, și abia după 100 de ani să facem sondaje.

  6. Suntem tot mai mulți, defecți incurabili.Păcat de potențialul RO !