G4Media.ro

Italia: Fiul unui guvernator rus, acuzat de americani că a creat un…

sursa foto: Pixabay.com

Italia: Fiul unui guvernator rus, acuzat de americani că a creat un lanț secret de achiziție de semiconductori, a fugit din arestul la domiciliu după aprobarea extrădării sale în SUA

Un antreprenor rus acuzat de contrabandă cu tehnologii americane către producătorii de arme din Rusia a fugit din arestul la domiciliu în Italia, la 24 de ore după ce un tribunal din această țară a aprobat extrădarea sa în SUA, a relatat joi ziarul italian La Stampa, citat de The Moscow Times.

Artiom Uss, în vârstă de 40 de ani, fiul guvernatorului regiunii rusești Krasnoiarsk, a fost unul dintre cei cinci ruși reținuți pe aeroportul Malpensa din Milano, la cererea Washingtonului, la 17 octombrie 2022, pentru „scheme ilegale de export de tehnologie militară americană” în Rusia.

„În după-amiaza zilei de 22 martie, managerul rus și-a rupt brățara electronică și a părăsit apartamentul său din Basiglio”, a scris La Stampa, referindu-se la un oraș din suburbiile orașului Milano, unde Uss se afla în arest la domiciliu.

Un tribunal italian aprobase luni extrădarea sa în SUA.

Apărarea lui Uss a depus luni un apel, dar instanța italiană l-a respins și a aprobat extrădarea sa.

Uss se confruntă cu o serie de acuzații în SUA, printre care încălcarea sancțiunilor și spălare de bani, în urma cărora ar putea fi condamnat la zeci de ani de închisoare.

El a pledat nevinovat la aceste acuzații și a cerut în instanță să fie predat Rusiei.

Citește și:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...