G4Media.ro

Consultări între ONG-uri din România și reprezentanți ai Congresului SUA

Sursa foto: Facebook / US Embassy in Kyiv

Consultări între ONG-uri din România și reprezentanți ai Congresului SUA

Organizația American Councils for International Education organizează „Roundtable NGOs” pe data de 6 martie, de la ora 16.30, la Hotelul Pullman, în colaborare cu Biroul pentru Leadership Global al Congresului Statelor Unite ale Americii (COIL). La eveniment, ONG-uri diverse din întreaga țară se vor consulta cu reprezentanți ai Congresului SUA, pentru a stabili teme de interes pentru schimburile de experiență implementate de COIL, prin programul Open World.

ONG-urile interesate pot participa și la o recepție organizată de American Councils for International Education pe data de 7 martie, de la ora 18:00, la Hotel Pullman, București, cu ocazia împlinirii unui an de activitate a programului Open World în România.

Congresul Statelor Unite ale Americii va fi reprezentat de către Jane Sargus, director executiv al COIL, cu o experiență federală de 40 de ani. Jane Sargus a ocupat și funcția de director executiv adjunct al Open World pentru a gestiona operațiunile zilnice pentru toate aspectele agenției și pentru a coordona contractul logistic de 7 milioane de dolari anual.

La eveniment va fi prezentă și Maura Shelden, director executiv adjunct al biroului. Cele două reprezentante ale Congresului vor vizita România cu ocazia întâlnirilor cu partenerii instituționali pentru extinderea sau inițierea colaborărilor.

Programul Open World este un program de 10 zile, finanțat integral de către Congresul Statelor Unite ale Americii, implementat prin COIL și American Councils for International Education. Scopul programului este de a facilita schimburi de experiență profesionale. Open World este unul dintre cele mai eficiente programe de schimb din SUA pentru țările din Eurasia. Multe dintre aceste schimburi de experiență rezultă în parteneriate și colaborări de durată între organizații/ instituții din SUA și organizații/instituții din România. COIL administrează programul Open World. Este prima și singura agenție de schimburi internaționale din cadrul puterii legislative a SUA. Biroul stabilește obiectivele și politicile programului, determină inițiativele acestuia și supraveghează administrarea sa. În România, programul este implementat de American Councils for International Education.

Înființată în 1974, American Councils for International Education este o organizație non-profit ce lucrează pentru a îmbunătăți înțelegerea dintre țări, pentru a încuraja indivizii să facă schimb de idei și pentru a dezvolta colaborarea prin educație. În România, organizația își desfășoară activitatea din 2015.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează