G4Media.ro

Cod galben de ninsori în centrul, vestul şi nordul României

Sursa foto: Pixabay

Cod galben de ninsori în centrul, vestul şi nordul României

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, noi atenţionări de tip Cod Galben care anunţă că zone din centru, vestul şi din nordul ţării vor fi afectate de ninsori însemnate cantitativ în zilele de sâmbătă şi duminică. În unele zone stratul de zăpadă depus va depăşi 10 centimetri, potrivit News.ro.

Sâmbătă seară, la ora 23:00 intră în vigoare o atenţionare Cod Galben conform căreia până duminică la ora 18:00 va ninge abundent şi se va depune zăpadă consistent în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h şi viscol.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini sub 1700 de metri, vor predomina ploile şi vor fi depuneri de polei.

Tot sâmbătă, la ora 23, intră în vigoare o atenţionare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent valabilă pentru judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava şi Neamţ, unde stratul de săpadă care se va depune li va atinge, în medie, 10-12 centimetri. Atenţionarea expiră duminică, la ora 18:00. În aceeaşi perioadă, în Banat, Crişana, Maramureş şi restul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ, în timp ce în regiunile sudice şi sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza şi seara zilei de duminică, 26 februarie, ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice.

De asemenea, începând de duminică, 26 februarie, de la ora 18 şi până luni, 27 februarie, la ora 15 va fi valabil un Cod galben care vizează ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei. În aceste zone se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 centimetri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...