G4Media.ro

Premiile César: Filmul polițist „La Nuit du 12”, marele câştigător al serii…

Foto: Afiș oficial

Premiile César: Filmul polițist „La Nuit du 12”, marele câştigător al serii cu şase trofee între care cel mai bun film

Filmul poliţist „La Nuit du 12” a fost desemnat „cel mai bun film” la cea de-a 48-a ediţie a galei premiilor César care a avut loc, vineri seară, în sala Olympia din Paris, şi care a fost prezidată de actorul Tahar Rahim. Producţia a câştigat în total şase trofee, potrivit News.ro.

Surprizele serii: apariţia surpriză a lui Brad Pitt care i-a oferit un César onorific regizorului David Fincher şi cea a unei militante ecologiste care a întrerupt pentru câteva momente ceremonia,

Benoît Magimel a câştigat premiul César pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „Pacifiction: Tourment sur les Îles” de Albert Serra. Magimel a câştigat şi anul trecut trofeul la această categorie, pentru rolul din „De son vivant” de Emmanuelle Bercot, cu Catherine Deneuve. La această categorie, au mai fost nominalizaţi: Jean Dujardin („Novembre”), Louis Garrel („L’Innocent”), Vincent Macaigne („Chronique d’une liaison passagere”) şi Denis Menochet („Peter Von Kant”).

Virginie Efira a câştigat premiul César pentru „cea mai bună actriţă” cu rolul din „Revoir Paris” de Alice Winocour. „Este atât de grozav”, a exclamat ea când a urcat pe scenă. La această categorie au mai concurat actriţele: Fanny Ardant („Les Jeunes Amants”), Juliette Binoche („Ouistreham”), Laure Calamy („A Plein Temps”) şi Adele Exarchopoulos („Rien a foutre”).

Premiul César pentru „cel mai bun scenariu original” le-a fost atribuit lui Louis Garrel, Tanguy Viel şi Naïla Guiguet pentru „L’Innocent”. Această comedie a fost deja premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”.

Trofeul pentru „cea mai bună adaptare” a fost înmânat lui Gilles Marchand şi Dominik Moll pentru „La Nuit du 12”.

Premiul César pentru „cea mai bună regie” i-a fost acordat lui Dominik Moll pentru filmul poliţist „La Nuit du 12”, care spune povestea unei anchete imposibile. „Am avut şansa în Franţa de a avea un public care are o apetenţă pentru filmele care sunt în afara drumurilor bătute, este o curiozitate pe care trebuie să o menţinem”, a declarat cineastul pe scenă. La această categorie au mai fost nominalizaţi: Louis Garrel („L’Innocent”), Cédric Klapisch („En corps”), Cédric Jimenez („Novembre”) şi Albert Serra („Pacifiction”).

„La Nuit du 12” de Dominik Moll a primit alte două premii: cel pentru „speranţă masculină” (Bastien Bouillon) şi pentru „cel mai bun sunet” (pentru François Maurel, Olivier Mortier şi Luc Thomas).

Brad Pitt a avut o apariţie surpriză pentru a-i înmâna lui David Fincher premiul César onorific. „Bună seara, mă numesc Brad Pitt şi sunt un supravieţuitor al filmelor lui Fincher”, a glumit el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...