G4Media.ro

Politico: Statele baltice și Polonia vor să faciliteze sancționarea membrilor de familie…

sursa foto: Facebook / Viktor Orban

Politico: Statele baltice și Polonia vor să faciliteze sancționarea membrilor de familie și a anturajului celor mai bogați bărbați și femei din Rusia / Ungaria se opune

Statele baltice și Polonia vor să faciliteze sancționarea membrilor de familie și a anturajului celor mai bogați bărbați și femei din Rusia, dar se confruntă cu rezistență din partea – ați ghicit – Ungariei, au declarat mai mulți diplomați UE pentru Politico.

În prezent, oficialii UE pot îngheța bunurile și impune interdicții de viză pentru „oameni de afaceri importanți care operează în Rusia”. Lituania, Letonia, Estonia, Estonia și Polonia vor acum să extindă această definiție, potrivit propunerii lor văzute de Policito, pentru a include „membrii apropiați ai familiei lor sau alte persoane fizice, care beneficiază de pe urma lor”.

Includerea membrilor de familie ai oligarhilor și a altor asociați ai oligarhilor ar face posibilă sancționarea a mii de persoane în plus, fără a fi nevoie să se dovedească faptul că acestea sunt direct implicate în războiul din Ucraina sau că acționează în interesul economic al statului rus.

Acest lucru ar putea, de exemplu, să se aplice fostei soții a lui Putin, Lyudmila Ocheretnaya, ale cărei fiice au fost sancționate, dar nu a fost ea însăși inclusă pe listă, precum și altor membri din anturajul oligarhilor.

La reuniunea de marți a ambasadorilor, Ungaria s-a împotrivit unor astfel de planuri. Budapesta a susținut că această propunere nu făcea parte din cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni, relatează Jacopo Barigazzi și Leonie Kijewski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...