G4Media.ro

Directorul Poliției de Frontieră din Bulgaria: Pedepsele nu-i sperie pe traficanți /…

sursa foto: ONU

Directorul Poliției de Frontieră din Bulgaria: Pedepsele nu-i sperie pe traficanți / Nu avem suficienți angajați pentru a păzi granița cu Turcia

Comisarul Rosița Dimitrova, directorul Poliției de frontieră din Bulgaria, a declarat marți că instituția este depășită de afluxul de migranți ilegali de la granița cu Turcia, potrivit Novinite.

„În 2023, se așteaptă o creștere și mai mare a celor care doresc să treacă ilegal frontiera noastră din cauza situației geopolitice, a crizei economice, a crizei umanitare, a cutremurului din Turcia și Siria și a problemelor din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, frontiera noastră este păzită în condiții extrem de dificile”, a spus oficialul bulgar.

Dimitrova a explicat că angajații Poliției de Frontieră nu dispun de autovehicule cu capacitate mare de traversare a țării, iar zidul de frontieră cu Turcia este „un gard, ca să spunem așa, nu servește drept obstacol”. De asemenea, nu există echipamente și supraveghere video pe tronsonul de 110 km în cea mai dificilă secțiune din zona Strandja.

„În aceste condiții, cu imposibilitatea de a folosi orice echipament, nu avem forță de muncă. Din cauza reducerii efectivelor de la ‘Poliția de Frontieră’, a neangajării, a neinstruirii de noi oameni, ne confruntăm cu un blocaj, în momentul de față frontiera este cunoscută doar de ofițerii de la ‘Poliția de Frontieră’. Colegii pe care îi trimitem de la alte structuri nu pot fi pe deplin valoroși, nu sunt instruiți, nu cunosc teritoriul nostru”, a spus Dimitrova.

Cu toate acestea, șefa Poliției de frontieră susține că Bulgaria s-a descurcat în ultimul an pe fondul unei presiuni fără precedent. Am împiedicat peste 164.000 de persoane să treacă ilegal frontiera bulgaro-turcă. Precedentul vârf a fost atins în 2015, când au fost reținute aproximativ 90.000 de persoane care au trecut ilegal frontiera.

„Autoritățile de frontieră, structurile Ministerului de Interne nu au permis acestor persoane să intre în Bulgaria – nu cred că acest lucru arată că nu facem față presiunii migranților”, a spus Dimitrova și a explicat că, potrivit datelor Frontex, există 330.000 de migranți înregistrați în țările din Europa de Vest.

Pe ruta Balcanilor de Vest, cele mai multe treceri înregistrate sunt prin Serbia și Macedonia de Nord, unde presiunea este de 11 ori mai mare decât cea la granița dintre Bulgaria și Serbia, spune ea. „Noi reținem migranții în interiorul țării noastre, îi reținem și la ieșire. O facem pentru a proteja Europa”, a declarat Dimitrova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează