G4Media.ro

O monedă cu chipul profesorului Dumbledore din seria „Harry Potter”, lansată de…

Sursa foto: royalmint.com

O monedă cu chipul profesorului Dumbledore din seria „Harry Potter”, lansată de Monetăria Regală Britanică  / Moneda conține pe avers un portret al regelui Charles al III-lea

O monedă cu chipul personajului Albus Dumbledore este prima piesă numismatică lansată de Monetăria Regală Britanică în cadrul seriei sale „Harry Potter” care conţine pe avers un portret al regelui Charles al III-lea, informează BBC, citată de Agerpres.

Aceasta este cea de-a treia monedă lansată de Royal Mint cu scopul a sărbători împlinirea a 25 de ani de la publicarea primului volum din franciza literară „Harry Potter”, intitulat „Harry Potter and the Philosopher’s Stone”.

Portretul regelui Charles al III-lea este imprimat pe aversul („capul”) monedei, iar cel al celebrului profesor de la şcoala de magie Hogwarts pe reversul („pajură”) ei.

Conform Royal Mint, aceasta este „una dintre puţinele” monede de colecţie care beneficiază de o schimbare a portretului regal.

Precedentele două monede lansate în seria „Harry Potter” – care prezentau şcoala de magie Hogwarts şi pe tânărul ucenic-vrăjitor Harry Potter – au fost imprimate având pe avers un portret al regretatei regine Elisabeta a II-a.

Toate cele trei monede au beneficiat de un design realizat de artistul Jim Kay, care a creat şi prima ediţie complet ilustrată a romanului „Harry Potter and the Philosopher’s Stone”.

Ca o trimitere la „magia” ce a adus la viaţă această serie numismatică, unele dintre monedele colecţiei sunt colorate, iar altele conţin „un element latent”, care reflectă lumina pentru a dezvălui un fulger şi numărul „25”, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a romanului.

Monedele din seria „Harry Potter” sunt la mare căutare şi pe plan internaţional, potrivit Royal Mint. Până acum, colecţionari din 86 de ţări au cumpărat cel puţin o monedă din această gamă.

Deşi designul noii monede cu portretul profesorului Dumbledore este cel al unei monede de 50 pence, preţul de vânzare al acestui obiect de colecţie este de 11 lire sterline.

Fanii pot plăti 20 de lire sterline pentru o versiune colorată şi până la 5.215 de lire sterline pentru moneda din aur cu valoarea nominală de 200 de lire sterline.

Romanul „Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, scris de J.K. Rowling, a ajuns pentru prima dată pe rafturile librăriilor britanice în 1997. Această carte despre o lume secretă a magiei şi vrăjitoriei a stat la baza unei francize literare ce a inclus şapte romane şi care a generat vânzări cumulate de peste 500 de milioane de lire sterline la nivel mondial.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...