G4Media.ro

Soros spune că înfrângerea Rusiei în Ucraina ar declanșa dizolvarea „imperiului rus”…

Sursa foto: Fabrice COFFRINI / AFP

Soros spune că înfrângerea Rusiei în Ucraina ar declanșa dizolvarea „imperiului rus” / Miliardarul american susține că SUA vor sprijini Ucraina dar că Biden l-a avertizat pe Zelensky și că trebuie evitat cel de-al treilea Război Mondial

Finanțatorul miliardar George Soros a declarat joi că, dacă Rusia va fi învinsă în războiul din Ucraina, aceasta va duce la dizolvarea a ceea ce el a numit „imperiul rus”, lucru care, potrivit lui, va fi salutat de fostele republici sovietice, transmite Reuters.

Invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina a declanșat unul dintre cele mai sângeroase conflicte europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la Criza rachetelor din Cuba din 1962.

Soros a declarat că Statele Unite vor sprijini Ucraina, dar că președintele Joe Biden l-a avertizat pe Volodymyr Zelenskiy din Ucraina că există limite și că trebuie evitat cel de-al Treilea Război Mondial. Soros nu a dezvăluit sursa informațiilor sale.

Manager de fonduri speculative devenit filantrop, Soros a declarat că armata rusă este prost condusă, prost echipată și demoralizată, dar că președintele Vladimir Putin a apelat la grupul de mercenari Wagner pentru a zădărnici armata ucraineană.

„Țările din fosta Uniune Sovietică abia așteaptă să-i vadă pe ruși înfrânți în Ucraina, pentru că vor să-și afirme independența”, a declarat Soros la Conferința de Securitate de la Munchen, potrivit unui text al discursului său publicat de biroul său.

„Acest lucru înseamnă că o victorie ucraineană ar duce la dizolvarea imperiului rus. Rusia nu ar mai reprezenta o amenințare pentru Europa și pentru lume”, a spus el. „Aceasta ar fi o mare schimbare în bine”.

După prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, superputerea înarmată nuclear s-a divizat în 15 republici independente, deși Rusia a rămas de departe cea mai puternică dintre ele și deținătoarea celui mai mare arsenal nuclear din lume.

Putin prezintă războiul din Ucraina ca pe o luptă existențială cu un Occident agresiv și arogant și a declarat că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a se proteja pe sine și pe poporul său împotriva oricărui atac.

Statele Unite au negat afirmațiile Kremlinului potrivit cărora ar vrea să distrugă Rusia, cel mai mare producător de materii prime din lume.

Soros a declarat că pariul lui Putin pe grupul de mercenari Wagner, fondat de Evgheni Prigojin, pare să fi funcționat pe termen scurt.

„Pariul a funcționat”, a spus Soros. „Ucraina s-a confruntat cu o alegere strategică: fie să se împotmolească în a-l ține la distanță pe Wagner, fie să ofere Rusiei o victorie propagandistică și să-și păstreze resursele limitate pentru un contraatac”.

Ucraina, a spus el, a avut o fereastră îngustă de oportunitate în primăvară, odată ce a primit armele promise de Occident.

În ceea ce privește China, Soros a spus că strategia „zero-COVIDENȚĂ” a președintelui Xi Jinping a zdruncinat încrederea în Partidul Comunist.

„Situația actuală îndeplinește toate precondițiile pentru o schimbare de regim sau o revoluție”, a spus Soros despre China. „Dar acesta este doar începutul unui proces opac, ale cărui repercusiuni se vor resimți pe o perioadă mai lungă de timp.”

„Pe termen scurt, este probabil ca Xi să rămână la putere, deoarece deține controlul ferm asupra tuturor instrumentelor de represiune”, a mai spus Soros.

„Dar sunt convins că Xi nu va rămâne la putere pe viață, iar cât timp va fi la putere, China nu va deveni forța militară și politică dominantă pe care o urmărește Xi”.

Soros aruncă Rusia, de departe cea mai mare țară din lume după teritoriu, și China, a doua cea mai mare economie din lume, ca membri de frunte ai unui grup de „societăți închise” în ascensiune, în care individul este aservit statului.

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Cititi doar .
    Operațiunea NeoCon: Cele 6 puncte ale Planului SUA în Ucraina
    DE ADRIAN PĂTRUȘCĂ

    • Nu trebuie să citesc că se simte de la o poștă duhoarea de postac ruzzesc.
      „operațiunea”, „planul”, „6 puncte” , nu zău, a reușit nenea ăsta să identifice planul sua, și nu oricum, așa cu precizie, detaliat, in 6 puncte, nici mai multe nici mai puține.
      Articol scris pentru mințile unor naivi care caută cu disperare certitudini într-o lume complicată.

    • Eu urmăresc operațiunea creierelor spălate de rusofili in Romania

    • Eu stiam de Conspiratia Bla Cla Va in 9 puncte cu planul nemilos al USA contra Vanuatu vezi youtube semnat de premiantul Nobel Lukashenku Vasili. Sa vedeti voi ca asa se intampla ! Dati pe google

    • Cristi, puti a 💩 rusesc…….

    • Poate nu a dat ce trebuie en.wikipedia.org/wiki/Neoconservatism

    • #Cristi…..fa un rezumat al „tezelor lui simion si sosoaca la ambasada rusiei”….ca noi cam asta ne dorim de la carturarii aurolaci!

    • Cristi, mai bine ai citi cele 6 puncte ale lui Adrian Paunescu.

  2. Se vede pe fata lui ca vrea binele tuturor :)) Soros e cunoscut drept un empatic :))

    • Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa, doamnelor si domnilor Clociiiiiiin Floociineescuuuu 🤣

    • 🚨🚨🚨 Florin = Troll R@tat platit in ruble 👍🏼

  3. exista vreun razboi sau pandemie in care nu e implicat SOROS?

    • Exista eveniment pe Terra in care sa nu-l implicati VOI?

    • @didina 👏👏👏👏 ce plă-n dinti i-ai dat troll-uli prp rus r@tat, Riki/Flroin/Raul 👍🏼

    • @didina
      Open Society are și un site în care Soros explică cum se implică fundațiile lui pentru ucraineni ca să reziste în acest război
      So get your head out of your arse.

    • Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa alt clown boy satiroy 🤣

    • Deci actiunile lui umanitare te deranjeaza. Personal, sunt de acord cu tot ceea ce fac cei de la Open Society, chiar daca tzicnitul de Orban a alungat CEU din Ungaria.

  4. Sunt asa de bune si de bine puse argumentele încat eu,unul,nu pot sa-l contrazic,mai ales în privinta Chinei.Diplomatia nucleară trebuie sa prevaleze,dar fara pretentia ca Putin sa mai fie lasat sa-si facă de cap prin vecini.

  5. Doamne ajuta! Am avea pace un secol cel putin la nivel global

  6. Cititi The next 100 years a lui Friedman, capitolul despre Rusia, si comparati predictiile din 2009 cu realitatea din 2022.
    Soros merge pe aceeasi linie. Intrebarea e, daca dispare imperiul rus, ce se va intampla cu vidul de putere? Friedman e mai coerent

  7. Poate ca liderii celor doua imperii se tem ca cetatenii lor devin occidentali, se transforma. Multi chinezi si rusi au iesit in lume dupa anii 90 au vazut occidentul si poate ca l-au placut prea mult.
    Razboiul din Ucraina, amenintarea chineza cu un razboi in Taiwan par sa aiba ca scop si efect demonizarea definitiva a occidentului, atat in interiorul celor doua imperii si, daca este posibil, de ce nu, chiar in occident acasa. Lumea uraste razboiul, pe foarte multe ecrane tv se vede doar ca occidentul e cel ce alimenteaza cu sustinere, cu arme un razboi, deci, rezulta ca occidentul vrea si intretina o stare de razboi, adica o stare de discomfort pentru cetateanul de canapea, cu alte cuvinte, occidentul e rau.
    O tara independenta a fost atacata si s-a aparat, asta a dus la un razboi. Dar dupa un an asta a ajuns sa conteze prea putin.
    In ultimii doi ani, pandemia si razboiul, prin restrictii si lipsuri, au intors locuitorii obisnuiti ai celor doua imperii la viata in lipsuri, cu libertati restranse, o viata pe care o avusesera inainte de 90, o intoarcere in timp, la “traditie”. Asa se nasc si miscari politice ce vor intoarcerea la “traditii”..
    Probabil ca cele doua imperii au ajuns la concluzia ca nu se mai pot apara decat cu arme de tentatia occidentului. Doua imperii care nu-si gasesc o identitate altfel. Doua lumi ce au trecut printr-un secol de comunism internationalist dar care acuza occidentul ca vor sa le dilueze identitatea… E criza lor de identitate!
    Probabil ca Ucraina era de nerecuperat, mult prea tentata sa devina occidentala, asa ca au decis ca trebuie casatoria fortata cu printul.
    Demonizarea occidentului se face si azi folosind trecutul – Vietnam, Afganistan – e modul in care occidentul pierde si azi razboaiele astea duse in trecut. Interesant ca teroistii islamusti au ce au cu occidentul dar niciodata cu rusii, cu care totusi s-au batut ani buni.
    Ucraina e o lupta insa un zid urias s-a ridicat intre doua lumi, una care se teme de tentatia occidentului si occident. Mai sunt si cei ce traiesc langa zid, cei care trebuie sa ia o decizie.