G4Media.ro

Presa maghiară: Comisia Europeană va da în judecată Ungaria / Guvernul de…

Sursa foto: Unsplash / David Gabrić

Presa maghiară: Comisia Europeană va da în judecată Ungaria / Guvernul de la Budapesta a votat împotriva recomandării OMS privind utilizarea canabisului în scopuri medicale

Comisia Europeană va chema Ungaria în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, deoarece a votat împotriva poziției UE adoptate cu privire la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru listarea canabisului și a substanțelor ce conţin canabis, scrie portalul ungar hvg.hu pe baza raportului Executivului de la Bruxelles, scrie Nepszava, citată de Rador.

În 2 decembrie 2020, la cea de-a 63-a sesiune a Comisiei privind stupefiantele a Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ungaria a refuzat de două ori să-și dea acordul cu privire la utilizarea canabisului în scopuri medicale.

În fața organismului ONU, Ungaria a făcut o declarație diametral opusă poziției UE, care, în conformitate cu recomandarea OMS, a fost consemnată, la finalul unui proces de negociere de doi ani, într-o decizie a Consiliului din 2021 şi care este obligatorie pentru toate statele membre.

În Comisia privind stupefiantele a luat cuvântul, în numele Guvernului ungar, şi Ferenc Dancs, care în prezent este secretarul de stat pentru gestionarea provocărilor migraţioniste. Ferenc Dancs a spus că „rata consumului de iarbă a crescut drastic în ultimele decenii, ceea ce demonstrează în sine că este vorba despre o substanţă care crează dependenţă”.

În acest caz, Comisia Europeană a demarat o procedură de infringement la scurt timp după vot, în februarie 2021, deoarece autoritățile ungare nu au oferit răspunsuri satisfăcătoare nici după aceea. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg, trebuie să decidă asupra faptului că „Ungaria nu și-a îndeplinit obligațiile care decurg din decizia Consiliului și a încălcat competența externă exclusivă a Uniunii Europene și principiul cooperării loiale”.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Trebuie luat exemplul Spaniei…sa lasi copiii sa isi schimbe sexul la 14-16 ani daca asa doresc…
    Refuzi ? te da in judecata imediat

  2. Adica te lasa sa votezi, si dupa aia te da in judecata daca nu ai votat cum vrwa comisia!

    • recomandarea Oms era obligatorie )!

    • @ bla bla bal – Nu-i asa ca nu ai inteles nimic din articol? N-ai inteles nimic din ce a scris acolo! Hai sa-ti desenez: Daca esti parte UE, ai niste tratate de respectat. UE, in unele decizi, are competente exclusive in ce priveste relatiile externe. Acum, OMS a recomandat ceva, Comisia s-a sfatuit, a discutat si a luat o decizie. La ONU, UE a votat conform deciziei, iar toate tarile parte UE aveau obligatia (conform tratatelor) sa voteze conform deciziei. Ungaria nu a respectat niste tratate pe care le-a semnat pana la urma.

    • @Sau – Hai ca nici tu nu ai inteles, citeste ce-am scris mai sus (asta daca nu cumva esti tot bla bla bla si ti-ai raspuns singur la comentariu)

    • Da pai asa functioneaza democratia acum, cum functiona si pe vremea lui Ceausescu. Poate unii nu stiu dar si atunci puteai vota iar oficial ne numeam democratie, deci, ca si atunci ai dreptul sa votezi dar daca nu votezi asa cum iti spun ei te-o luat gaia.
      Cum e aia sa votezi „conform deciziei”, kafka? Daca e obligatoriu atunci de ce se mai voteaza?
      Lasa, nu raspunde, toti stim ce se intimpla de fapt inafara de astia ca tine care au „inteles” articolul si stiu sa-l „deseneze” pt. noi restul.

    • @kafka, stai jos ai 4! De ce mai votezi daca e obligatoriu?

  3. Decat frustrat ca tine, sa traiesc cu o mentalitate de anii 1400, homofob, mai bine imi schimb si eu sexul chit ca mi se pare cea mai mare stupizenie posibila. Prietene, de ce nu te muti in corea de nord sa iti spuna piticul atomic ce sa faci si ce nu cu viata ta. Suntem in 2023 Janeee, fiecare face ce doreste cu corpul lui…

  4. Pai si noi de ce nu dam in judecata hAustria?

  5. Troglodiții din Ungaristan se pregătesc sa devină a treia Coreea de Nord. Frații și stăpânii lor mujici key-au luat-o înainte, dar țin și ei aproape! Bravo mongoloizilor, sunteți cei mai tari!

  6. Ungurii vor sa strice afacerile cu canabis medicinal ale sponsorului Oms, care a investit enorm in plantatii ecologice?

  7. Cand o sa te opereze un doctor fumat atunci o sa regreti decizia Uniunii.Se stie ca doctorii sunt predispusi sa consume daca sunt expusi ! 🙂
    Asa zisul „consum scopuri mediacale” are cu totul alta semnificatie.Industria farmaceutica doreste legalizare si monopol pe aceste drogurile usoare deoarece piata neagra a devenit o concurenta prea mare.Statele sunt atrase de aceasta recomandare OMS in ideea ca vor colecta inca o taxa pe consum.
    Stati linistiti ca nu ne vor binele si nici nu au interesul sa ne prelungesca viata atunci cand suntem bolnavi!