G4Media.ro

„Bărbatul cu cască roșie”, Bogdan Toma, îmbrățișat de fratele uneia dintre victimele…

„Bărbatul cu cască roșie”, Bogdan Toma, îmbrățișat de fratele uneia dintre victimele scoase de sub ruinele cutremurului din Turcia. Întâmplător, bărbatul salvat a fost recent în România, fiind la rândul său implicat în acțiuni de ajutorare a copiilor vulnerabili

„Bărbatul cu casca roşie” – așa a fost numit lt Bogdan Toma de fratele primei victime pe care echipa de salvatorilor din România a scos-o de sub dărâmăturile cutremurului din Turcia.

Lt. Bogdan Toma a povestit cu emoţie pentru News.ro clipele când, alături de echipa sa, a scos de sub dărâmături un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, şi, din păcate, şi pe copilul lor, fără viaţă însă. Pe tot parcursul acestei misiuni extrem de dificile le-a stat alături un bărbat care cunoaşte limba engleză şi care, aşa cum a aflat echipa ulterior, este fratele celui salvat de sub dărâmături.

Mişcat de efortul salvatorilor români, bărbatul l-a îmbrăţişat şi i-a mulţumit celui pe care l-a numit „bărbatul cu casca roşie”, primul om care i-a ieşit în cale. Această intervenţie a scos la lumină şi altă poveste impresionantă. Omul scos de sub ruine de echipele noastre fusese recent în România, fiind implicat în acțiuni pentru salvarea copiilor vulnerabili.

„Este prima intervenţie pe care echipa românească a desfăşurat-o în Turcia, o intervenţie destul de dificilă pentru colegii mei care timp de şapte ore au lucrat atât cu echipamentele specifice de intervenţii în astfel de situaţii, dar şi cu ajutorul unei macarale şi al unui excavator pentru a reuşi mutarea unei plăci din beton, din fericire am reuşit extragerea celor două persoane, soţ şi soţie, dintre dărâmături, însă, din nefericire, pentru copilul care era între ei, cel mai probabil din dorinţa de a-l proteja, colegii mei nu au mai putut face nimic, fiind deja decedat.

„Fratele bărbatului care se afla sub dărâmături şi-a arătat recunoştinţa pentru munca întregii echipe, a postat un mesaj pe pagina DSU”

Am aflat ulterior, graţie faptului că această persoană vorbea limba engleză, am aflat că este fratele bărbatului care se afla sub dărâmături, din ce am înţeles de la colegii mei din ţară, şi-a arătat recunoştinţa pentru munca întregii echipe printr-un mesaj pe care l-a postat pe pagina DSU, relatează news.ro

Lt. Toma: „O viaţă salvată reprezintă o lume întreagă salvată”

Ne bucură că am putut fi acolo, colegii mei au reuşit extragerea persoanelor care sunt în viaţă şi în acest moment. Este o rază de speranţă aş putea să-i spun, o rază de speranţă că munca noastră, a întregii echipe, va fi oarecum fructificată, o viaţă salvată reprezintă o lume întreagă salvată, este una dintre devizele noastre, în momentul în care am văzut că am putut să ajutăm aceste două persoane, ne-am simţit împliniţi sufleteşte cum de altfel ne simţim după fiecare intervenţie în care reuşim să salvăm o viaţă, fie că este viaţă de om, fie că este viaţă de animal”, a spus lt. Toma.

„Bărbatul cu cască roşie” a devenit de fapt un simbol al dedicării unei echipe întregi. Lt Toma spune că fratele bărbatului salvat în prima sa misiune alături de colegii săi a fost extrem de impresionat de reuşita intervenţiei, l-a îmbrăţisat, i-a mulţumit, iar apoi a postat şi un mesaj de mulţumire de pagina DSU

„Aş vrea să mulţumesc în mod special bărbatului cu casca roşie. A fost foarte răbdător cu mine, m-a ţinut la curent, a fost profund îndurerat şi trist pentru pierderea copilului”, este un fragment din postarea sa.

Citește mai multe pe news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. @Ioan Aurel Popaa – Daca tot faci corecturi, precizeaza care sunt greselile gramaticale de care spui.

  2. „Întâmplător” sau nu.