G4Media.ro

România și Moldova deschid un nou punct de trecere a frontierei la…

Foto: Google Maps

România și Moldova deschid un nou punct de trecere a frontierei la Bumbăta – Leova

Guvernul Ciucă a adoptat miercuri o hotărâre prin care aprobă deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) și înființarea punctului vamal de frontieră Bumbăta, potrivit unui comunicat al executivului.

Punctul vamal funcționează în subordinea Biroului vamal de frontieră Albița pentru traficul internațional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localitățile respective.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi amenajat în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia (jud. Vaslui), situată la aproximativ 40 km distanță de punctul de trecere a frontierei Albița.

Măsura va permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

De asemenea, în vederea asigurării capacității de preluare a traficului greu și pentru a face legătura viitorului punct de trecere a frontierei cu drumul național, drumul comunal DC 41 va trece din domeniul public al comunei Vetrișoaia în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și va fi încadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes național.

Operaționalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova se va realiza după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului și a utilităților necesare, în vederea desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...