G4Media.ro

Protecționismul SUA în privința mașinilor electrice: Europa „este cea mai mare piață…

Sursa foto: LinkedIn / Thierry Breton - European Union

Protecționismul SUA în privința mașinilor electrice: Europa „este cea mai mare piață din lume”, trebuie să avem „regulile noastre”, spune Thierry Breton

„Legea privind reducerea inflației, adoptată în această vară de Statele Unite și care prevede subvenții rezervate industriilor americane, reprezintă o adevărată denaturare a concurenței”, a denunțat vineri, 15 decembrie, la France Inter, Thierry Breton, comisarul european pentru comerț interior, scrie franceinfo.

Potrivit lui Thierry Breton, acum depinde de europeni „să elaboreze, cât mai repede posibil, un răspuns la acest act”. El le-a cerut să nu „fie naivi” și să „reacționeze cu aceleași arme și aceleași mijloace”. „Trebuie să fim respectați, suntem cea mai mare piață din lume, așa că trebuie să avem și noi regulile noastre”, a adăugat el.

Thierry Breton asigură că încă mai este timp pentru a acționa, „dar nu mai este nicio secundă de pierdut”. În special, el propune „subvenții pentru a ajuta, foarte rapid, industriile europene care contribuie la tehnologiile verzi să dezvolte fabrici de hidrogen, fabrici de baterii și fabrici de componente pentru aceste baterii”.

El explică faptul că nu este vorba de a crea „o datorie europeană”, ci de a oferi tuturor statelor europene „posibilitatea de a se îndatora în aceleași condiții pentru a susține anumite sectoare ale industriei lor, fără de care ar exista un risc rapid ca aceste industrii să părăsească teritoriul european și, odată cu ele, locurile de muncă”.

Thierry Breton dorește, de asemenea, „să se pună în aplicare un sprijin pentru a limita, temporar, costurile suplimentare ale energiei în capacitatea de producție a acestor fabrici”. Potrivit comisarului european, este necesar, de asemenea, „să ne asigurăm că putem interveni, un pic mai în aval, printr-un fond suveran de investiții pentru a ajuta un astfel de sector să se dezvolte”. El nu dă mai multe detalii despre acest viitor fond, „care va fi înființat în iulie”. Comisarul a explicat însă că „dacă ne uităm la ceea ce s-a făcut în Statele Unite sau la planul german, avem nevoie de 2% din PIB, dar statele sunt cele care vor trebui să facă acest lucru”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Stai ca s au trezit babacii brucselezi!!! Tan.talailor, de cand va asteapta amerindianul la cotitura!!

  2. Unul din gr0parii europei in poza :)))) Birocratii atotstiutori si atotaparatori ai Qatar-ului si nu numai :)))) Pana si petrica daea e mai sincer decat asta :))))

  3. NU E CHIAR IN TOPIC DAR POATE CA DVS NU-L CNZURATI FARA MOTIV?!
    Referitor la o diretiva UE antipoluare:

    Absolut corect! Conform postulatului promovat de mine de 32 ani incoace cum ca: ” Nimeni nu se poate exonera de raspunderea si obligatiile ce-i revin privind protectia mediului si poluarea acesuia” sii care are drept prma consecinta sintagma: „Polutorul plateste” .
    Asta ca sa se inteleaga ca este ceva stiintific dar si moral si economic.

  4. Absolut corect! Conform postulatului promovat de mine de 32 ani incoace cum ca: ” Nimeni nu se poate exonera de raspunderea si obligatiile ce-i revin privind protectia mediului si poluarea acesuia” sii care are drept prma consecinta sintagma: „Polutorul plateste” .
    Asta ca sa se inteleaga ca este ceva stiintific dar si moral si economic.