G4Media.ro

Comisar UE: Europa trebuie să treacă în „modul economiei de război”

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comisar UE: Europa trebuie să treacă în „modul economiei de război”

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat că Europa trebuie să treacă la „modul economiei de război”, avertizând că țările UE trebuie să colaboreze pentru a stimula producția de armament în cadrul unei noi strategii industriale de apărare, potrivit BBC.

Breton, fostul ministru francez de finanțe, care în prezent supraveghează în principal industria europeană, a declarat la Bruxelles că apărarea europeană trebuie să „schimbe paradigma”.

Potrivit acestuia, Europa trebuie să își asume mai multă responsabilitate pentru propria securitate și să creeze o capacitate de apărare care să îi permită să acționeze nu doar împreună cu aliații săi, ci și în mod autonom.

„Trebuie să creăm un pilon european al NATO”, a afirmat Thierry Breton.

Blocul comunitar a crescut deja producția de muniție de artilerie la 1 milion pe an și va dubla această cifră în 2025, a declarat comisarul european.

Același lucru ar trebui să se întâmple cu toate celelalte arme necesare pentru apărarea și securitatea Uniunii Europene, a mai spus Thierry Breton, adăugând că în următoarele 12 luni, „investițiile speciale și suplimentare în domeniul apărării” ar trebui să ajungă potențial la aproximativ 100 de miliarde de euro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trebuie sa trecem la economie de război? De ce, suntem în război cu cineva și nu știu eu? Sau acum este rândul industriei de armament (în special din SUA) să încaseze, după ce big pharma și-a luat deja partea.