G4Media.ro

Forțe de comando britanice au participat la „operațiuni discrete, cu un nivel…

Sursa foto: Facebook / British Army

Forțe de comando britanice au participat la „operațiuni discrete, cu un nivel ridicat de risc politic și militar” în Ucraina, dezvăluie fostul șef al Royal Marines

Forțe de comando ale Royal Marines („Marina Regală” britanică) au fost desfășurate în Ucraina și au participat la „operațiuni discrete”, a dezvăluit un fost comandant britanic, relatează Sky News.

Generalul-locotenent Robert Magowan, adjunctul șefului Statului Major al Apărării din Marea Britanie și fostul șef al Royal Marines, a afirmat că trupele au lucrat într-un „mediu extrem de sensibil”.

El a declarat că 350 de pușcași marini din Grupul 45 Commando au fost desfășurați pentru a „escorta diplomați” atunci când intenția Rusiei de a invada a devenit clară.

Locotenentul Magowan a spus că munca lor a avut „un nivel ridicat de risc politic și militar”.

Comentariile sale au fost publicate în revista Royal Marines, „Globe and Laurel”.

„În luna ianuarie a acestui an, Grupul 45 Commando s-a desfășurat la scurt timp – din adâncurile unei ierni întunecate, în nordul Norvegiei, pentru a evacua ambasada britanică din Kiev în Polonia. Forța internațională de urgență 999, dacă vreți”, a afirmat locotenentul Magowan.

„Apoi, în aprilie, s-au întors în țară pentru a restabili misiunea diplomatică, asigurând protecția personalului critic.

În timpul ambelor faze, comandourile au sprijinit alte operațiuni discrete într-un mediu extrem de sensibil și cu un nivel ridicat de risc politic și militar”, a mai precizat el.

Ministerul britanic al Apărării declarase anterior că un „mic contingent” de personal militar a fost staționat în Ucraina pentru a „menține” prezența diplomatică a Regatului Unit.

Cu toate acestea, pare să fie prima dată când un oficial militar de rang înalt a confirmat că Royal Marines au fost desfășurați în Ucraina în urma războiului.

Un purtător de cuvânt al Marinei Regale a declarat pentru Daily Mail că Royal Marines au fost desfășurați – dar „nu au îndeplinit nicio funcție de luptă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Sa va fie rusine pt titlul de click bite.

    • 😂😂 Ce anunta titlu si ce gasesti in articol!!!
      Trupele de comando au scos basi.no.sii din Kiev cand kiev ul era bine mersi, acum ii lasa sa se perpeleasca la foc mic!!😂😂

    • @Corect! Ce dume de rusnac fomist ai ciolovecule, nu mai ajung copeicile si de cartofi si de votka?

    • Clickbait la GameDay? Totuși… aveam așteptări.
      Dacă începeți cu titlurile „Nici nu o sa iti vina sa crezi ce a făcut Smiley cand a ajuns acasa” S-a descălțat la ușă, dar la ginalul articolului…. cah

  2. poate ca nu va mai amintiti, dar in martie a murit la azovstal, combinatul ala din melitopol, un militar francez despre care se spunea ca era instructor militar. era ceva cu un elicopter in care se aflau trupe de comando franceze.

  3. Mai țineți minte când a căzut Putin și a făcut pe el? Comandoul britanic e de vină.

  4. Aruncarea în aer a NS1 și NS, de către trupele comando britanice, a fost operațiune discretă? 😉

  5. @ Încă nu s-au desființat bă comandourile astea, ? Reminiscențe ale trecutului violent al omenirii, ?

  6. & Ăștia de cică, „comandă și ouă” cică „sunt pe felie” cu „etremiștii”, ?