G4Media.ro

Fabrica de încălțăminte Clujana, brand cu istorie de peste un secol, intră…

Foto: Clujana

Fabrica de încălțăminte Clujana, brand cu istorie de peste un secol, intră în faliment

Fabrica de încălțăminte Clujana intră în faliment, decizia au luat-o acționarii în urmă cu două zile, transmite Actual de Cluj.

Acționarii Clujana au decis aprobarea deschiderii procedurii falimentului pentru fabrica de încălțăminte, în adunarea generală extraordinară din urmă cu două zile. E aproape o formalitate, căci decizia a luat-o Consiliul Județean în plen, care e și acționar majoritar, cu 93% din participații.

Amintim, ultima fabrică încă deținută de Stat din Cluj, fabrica de pantofi Clujana, a rămas fără activele din piața 1 Mai în care funcționa de la înființarea sa, în urmă cu mai bine de un secol, după ce acționarul principal, Consiliul Județean, i le-a cumpărat în contul datoriilor de milioane de lei acumulate în ultimii ani în special ca taxe la stat. În aceste condiții după contractul semnat în 18 decembrie 2018 fabrica avea trei luni să se mute din spațiu.

Articolul complet pe Actual de Cluj

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Cum doamne sa fie Consiliul județean acționar la o fabrică?

  2. A ramas istorie. Asa e in economia de piata,unii se ridica,altii cad.Mai dramatic e ca cam tot ce era brand romanesc a crapat. Fiind in concediu in Delta Dunarii am ramas stupefiat cand am intrebat patronul ce peste de calitate au sa-mi serveasca.Raspunsul lui : avem novac si crap din Ungaria pe care-l puteti asorta cu vin alb de Tokai. Credeam ca face misto de noi,apoi cu un zambet amar ne-a rugat sa intrebam si restul pensiunilor si restaurantelor de unde importa pestele. Iti vine sa iti dai doua palme . Peste unguresc servit in restaurante si pensiuni din Delta. Chiar suntem prosti gramada 😄

  3. Au grija Bocila si finul sa nu ramana vreun brand clujan in oras.Sa fie bloooooace peste tot si dale de la Videanu,sa betoneze tot orasul.

  4. Probabil vor terenul.

  5. Tun imobiliar

  6. Parca ieri pesedeaua ne indemna ca raspuns la votul austriecilor sa „cumparam româneşte”. De fapt, sa cumparam produse facute la noi dar exprimarea e pe masura votantilor loviti de psdism cronic. I-as intreba ce au de zis acum viermii incompetenti.

  7. suspiciunea rezonabila a deneaului nu poate fi asupra clujului. totul este legal la cluj.

  8. Romanika te iubim…

  9. Se omite un lucru…
    Majoritatea românilor își permit doar made in P.R.C. Adică pe înțelesul tuturor mai ales al politicienilor… marfă de la Chineji.

  10. Acum trebuie să apară berbecul ăla si să vomite că trebuie să i pupăm mâna lu Băsescu că ne a bagat in UE..
    140 de ani si tăt proști.