G4Media.ro

Corina Crețu: Președinția Suediei a UE, care începe de la 1 Ianuarie,…

Sursa foto: Corina Crețu / Facebook

Corina Crețu: Președinția Suediei a UE, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenționează să pună pe agendă subiectul aderării la Schengen

Europarlamentarul Corina Crețu afirmă că Președinția Suediei a UE, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenționează să pună pe agendă subiectul aderării la Schengen, următoarea șansă a României putând veni abia după jumătatea anului viitor, când Spania va prelua președinția UE.

„Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei in spațiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat ca tara sa considera Bulgaria nepregatita. Austria s-a opus in mod deschis aderării României. Este trist pentru Romania, care ar fi trebuit – in opinia mea – sa solicite vot separat pentru Romania și Bulgaria”, a scris Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

Fostul comisar european spune că mai există „speranța Consilului Uniunii Europene din 15 decembrie”.

„Cred ca se cuvine, totusi, sa multumim Președinției Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult in ultimele sase luni. Președinția Suediei, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenționează sa mai pună pe agenda Președinției sale acest subiect. Apoi, de la 1 Iulie 2023, ne poate reveni speranta, pe timpul Președinției Spaniole a Uniunii Europene, care susține pe deplin intrarea României in spațiul Schengen.
Drept consecință, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefasta pentru Romania, pe care romanii nu o merita”, încheie Corina Crețu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Și ce dacă?

  2. Șaize Austria.

  3. Poate ar trebui sa nu ne mai ploconim la ei, sa iesi draq din UE, sa incercam sa muncim doar pentru noi. Pana una-alta, stramosii nostri au luptat pentru independenta, pamant si respect!
    Mi-e greata de atitudinea UE la adresa Romaniei si a romanilor.

    • Daca vrei exod masiv din partea tinerilor… poti sa iesi din UE. Daca vrei sa traiesti fara democratie si banii lor, iesi afara din UE. Pana si tarile din Balcani, vor sa adere la UE, oare de ce…

    • Vezi ce face UK acum cu tot nationalismul lor.
      Solutia nu este sa iesim din UE, doar sa nu ne mai ploconim si sa nu ne mai furam singuri caciula cu tractoristii pe care ii votam!

  4. Nu ne intereseaza, votam AUR pe toata linia!!!!
    Azi, colonia Romania si a pierdut dreptul de a emite pareri, bine nici nu prea l a avut!!!
    Lucrurile trebuie indreptate!!!

  5. Cum au spus si bulgarii: ne-am grabit sa acceptam intrarea Finlandei si in special a Suediei in NATO.

  6. Roamanii și bulgarii ar trebui acum sa boicoteze firmele și băncile austriece și olandeze din/ sau care fac afaceri in Romania. Sa meargă la ei acasă și sa nu mai “valorifice” gazele, petrolul, banii, mâna de lucru ieftină, santierele navale (Galați și Mangalia) și etc din aceasta zona gri a UE. Sa ne lase cu golăniile și tupeul perfid care-i caracterizează!

    Niște jigodii pragmatice care urmăresc numai și numai interesul politico-corporatis și probabil via Moscova!

    Rușine pentru UE ca nu a putut pune la punct pe acești golani obraznici!

  7. Responsabilitate la vot! Atenție pe cine votam! Să nu ne trezim cu alde Bode sau Gabriel Oprea sau alti neica nimenea adunati prin posturi cheie politice. Eu cred că RO este gata să treacă la un vot uninominal tip SUA sau alte democrații occidentale. Atunci se vede cine și cum și ce și troglodiții vor fi cumva înlăturați. Până atunci sinecurile de partid și troglodiții pe listele partidelor de multe ori cumpărate cumva vir exista iar situații politice delicate că azi vor persista. Sunt convins că domnul Bode va avea măcar bunul simț să demisioneze! Cred că il bagă partidul pe undeva prin vreun consiliu de administrație între timp să continue să-și ridice cuvenita căciulă cu bani. Rușine!

  8. Nici nu ne-am asteptat! România are nevoie de NEUTRALITATE.RO-EXIT!

  9. multumim Iohanis pentru legile justitiei, multumim PSD si UDMR.
    Ne mai vedem in 15 ani la urmatorul vot.

    • Exact. Nu poti sa faci astfel de mizerii antidemocratice si pro-coruptie la nesfarsit si sa nu existe urmari. Sunt destui care regreta ca Romania a fost primita in UE, aducand cersetorie, infractionalitate si tabere ilegale. La toate capitolele negative, ROMANIA si Bulgaria isi impart prima pozitie. In ultima perioada s-a adaugat Ungaria.

  10. De ce sa votat intrarea in NATO a Suediei? Aloooooooooo alesi ai tarii. 2024 va fi anul cu mari surprize dragi alesi.

  11. Doamna Cretu de la PSD si Ponta sa ne mai lasa cu gargara
    PSD si PNL au distrus tara asta