G4Media.ro

Analiză PressHub: „Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă…

Analiză PressHub: „Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă online pentru mâncare o uriașă rețea de trafic”

„O fată și-a drogat, apoi și-a traficat, sora de 14 ani. Pentru bani. Un tată și-a vândut soția și fata cămătarilor, tot pentru bani. Un tânăr i-a dus de nas pe polițiști ca să convingă o minoră să se prostitueze pentru el”, relatează PressHub, într-o analiză cu exemple despre rețelele de trafic de persoane. 

Traficanții de persoane învață continuu din greșelile celor prinși de anchetatori și sunt foarte motivați. Dacă li se pare că trebuie să taie o mână, taie o mână, dacă victima nu se lasă exploatată, îi prind degetele în tocul ușii sau o cufundă în cada cu apă.

Sunt dibaci și cunosc chiar și strategii de marketing – un copil cu o vioară „stricată” poate face bani frumoși în Austria. Uneori, victimele nu sunt doar exploatate sexual, ci sunt folosite și la spălare de bani.

Nici anchetatorii nu se lasă mai prejos în acest război continuu. E nevoie de un efort logistic uriaș pentru destructurarea rețelelor transfrontaliere, dar chiar și cele mai mici indicii contează. Un dosar important din UE a fost declanșat de un Red Alert trimis de o bancă, în urma unor comenzi făcute la Glovo.

Despre toate acestea și despre cum ajung la închisoare traficanții de persoane, PRESShub a discutat cu Dragoș Lucian Ivan, avocat, formator și sociolog, membru al ICDE și al VeDemJust, care explică de ce „noi avem o situație «perfectă» pentru infracționalitate” și cât de mult contează eforturile oamenilor legii, corupția din instituții, dar și implicarea comunității.

Citește articolul integral pe PressHub.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Eu zic mai intai sa intram in Schengen dupa aia ii prindem pe astia la granita. Pe cuvant de general Ciuca.

  2. Parinti de genul au avut postacii rusofili si comunisti care tot schelalalie pe aici ca eugen, trotineta si care mai sunt. Au fost la produs…de acolo le-a ramas comportamentul.

  3. Iar „justiția independentă” îi lasă în libertate pentru că „nu prezintă pericol social”

  4. se insinueaza ca Viena este korupzionen

    in UE, korupzionen real e numai in Romania

    de fapt numai la PSD

    cine spune altceva e putinist