G4Media.ro

Rusia încearcă să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina

Sursa foto: Unsplash/ Mohammad Rahmani

Rusia încearcă să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina

Membrii corpului de comando al armatei naționale afgane – care au fost instruiți de Marea Britanie și SUA – ar fi fost contactați cu oferte de a se alătura armatei ruse, transmite Sky News.

Mai multe surse militare și de securitate afgane au declarat pentru Foreign Policy că aceste comandouri ar putea avea un impact mare pe câmpul de luptă.

Între 20.000 și 30.000 de membri ai acestor comandouri au fost lăsate în urmă când Occidentul s-a retras din Afganistan anul trecut.

Doar un număr mic a putut fi evacuat când republica s-a prăbușit, în timp ce alții au fugit la vecini loiali sau au rămas ascunși pentru a evita capturarea și executarea de către talibani.

Mulți dintre acești oameni sunt acum fără locuri de muncă sau speranță, iar unii dintre ei încă așteaptă să fie relocați în Marea Britanie sau în SUA.

Surse de securitate afgane au declarat pentru mass-media că acest lucru i-ar putea face să devină o pradă ușoară pentru recrutorii ruși.

O sursă a declarat: „Nu au țară, nu au locuri de muncă, nu au viitor. Nu au nimic de pierdut”.

Unele surse au sugerat că până la 10.000 de foști membri ai acestor comandouri ar putea accepta oferta după ce vor fi contactați prin WhatsApp și Signal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Astia nu sunt bravii soldati afgani care au lasat javelinele si abrams-urile balta in drum si au dat bir cu fugitii cand au pornit talibanii calare pe capre? Rusia spera sa ii aduca sa se lupte cu ucrainenii?
    Nu stiu ce fumeaza aia de la Kremlin de vin cu prostioare din astea.

    • Simplu, aia sunt disperati, nu costa mai nimic, un mujic rus mai caraie mai striga se mai ascunde, afganul pentru 300 dolari lunar merge la razboi ca asta face de mic copil.

    • Nu au luptat pentru tara lor si lupta pentru 300 de euro in Ucraina? Ah, da…si unde sunt soldatii aia nord coreeni, ca aia lupta si pentru 10 euro pe luna lol. Acum vreo doua luni ziceau ca aduc soldati nord coreeni, acum vad ca aduc din afganistan. Maine vor aduce din Venezuela poimaine din Eritreea.

  2. Ar fi bine sa accepte si cand sosesc vreo 10k sa ii plateasca si occidentul ca sa se trezeasca rusii cu 10 batalioane inamice chiar in batatura.

  3. Istvan, ești singurul care a lăsat un text cu logică.

  4. Acesta a fost scopul deplasării în Tadjikistan și Turkmenistan a lui Vladimir Putin, la finalul lunii iunie a acestui an! Liderii formațiunilor paramilitare nu puteau fi aduși în F.Rusă pentru discuții că nu ar fi acceptat să intre în cușca rusească de unde scapă sau nu. Am afirmat-o chiar înainte de a pleca tiranul, după ce Kremlinul a făcut publică agenda președintelui rus, dar cine să audă? „Analiștii” noștri pierd vremea răstălmăcind vorbele mincinoase, meșteșugite și fără sens ale rușilor sau interpretează „știintific”acțiuni consumate deja, în loc să-și pună mintea la contribuție – atât cât le-a mai rămas și să anticipeze ticăloșiile țarului.

  5. De unde stii tu Monico ca NATO are comandouri in Ucraina? Ai fost tu acolo sa le lustruiesti pustile?

  6. Serios? Lumina?! In general,da,lumina vine,curios,dinspre vest,dar ce lumina,aici?!Lumina rachetelor lansate de Himars?!
    Acest razboi era inevitabil,s.au axumulat tensiuni si resentimente,mai ales pe partea rusa,ca sunt marginalizati,ca urmeaza sa fie sparti si impartiti,ca nu sunt lasati sa faca afaceri cu Europa,ca rusii sunt persecutati si desnationalizati in Haholia* (adevarat,la fel ca si romano-moldovenii. si alte minoritati )..ca USA vrea sa-i puna cu botul pe labe,ca sa ramaie singura superputere( adevarat)..adevar e de ambele parti..si multa minciuna si falsificare..USA e sibgura Superputere,domina lunea,iar alte state nari nu sunt fericite cu siruatia E un razboi penzru existenta al Uhrainii,dar a devenit tot mai nult un rqzboi ptr eexistenta ak Rusiei..care va fi pierdut sau castigat.Nu stum inca, noi, prostimea..cert este xa Uhraina este proxyul anglo-american @ vestix,si ca Rusua are problene logistice,umane si materiale grave.E un fel de Super-Romanie,corupta si fara fond ,Rusia..Bun,nici Haholia nu era mai breaza,dar au facut cu ei nato ceea ce a facut Berthelot xu romanii praf din WW1: i a pus cumva pe picioare,reusibd oatexe performabtw dupa resapare..vorbim de resapare,nu poti schimba produseke unei culturi in altceva,decat extrem de greu.

  7. Prostii,lansate de propaganda Kiev Rus..Super Ze e super cat il lasa AA( anglos)
    In rest,da,e mai actor decat Paraskenka..

  8. Slava Afhanistanii!! Gihad!

  9. Bre „Monica” trage fusta mai jos ca ți se vad oauăle păroase.