G4Media.ro

Semnal politic: prima convorbire a noului ministru italian de Externe a fost…

Foto: Twitter / Antonio Tajani

Semnal politic: prima convorbire a noului ministru italian de Externe a fost cu Ucraina

Prima convorbire telefonică a noului ministru italian de Externe, Antonio Tajani, a fost cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

”Primul meu telefon după ce am intrat în Ministerul de Externe a fost cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba. Am reafirmat sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în apărarea libertății și împotriva invaziei rusești. Nu va exista pace fără dreptate. Iar dreptatea înseamnă independența Ucrainei”, a anunțat Tajani pe contul său de Twitter.

Acesta este un semnal politic important, dat fiind că mai multe voci din UE s-au arătat sceptice față de angajamentul guvernului Giorgia Meloni în păstrarea solidarității cu Ucraina din cauza poziționărilor anterioare eurosceptice.

Cu toate acestea, Meloni însăși și mai mulți dintre noii săi miniștri au avut în ultimele zile poziții tranșante pro-Ucraina și anti-Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. una spun si alta fac dealtfel asta se intimpla in multe locuri .

    • De unde știi că alta fac ? Ești Nostradamus ? Sau așa ești tu obișnuit ca orice românaș ?

    • Nu, s este un taliban utraprogresist si ii tremura chilotii ca se vede de la o posta cum cade ideologia lui.

  2. Fuking Rusia

  3. Ucraina este o tara careia Nato si Rusia i-au oferit garantii de securitate cand a renuntat la aresenalul nuclear.Pentru Rusia aceste acorduri nu au insemnat nimic si au invadat-o. Nato isi respecta acordul si ii ofera ajutorul militar de care au nevoie .Atata timp cat Ucraina aparandu-se ,micsoreaza puterea militara a unui stat agresor,terorist care nu respecta niciun acord semnat,deci este un potential pericol pentru intreaga Europa,e in beneficiul UE si Nato,unde daca nu stiai suntem si noi parteneri. Alegerea e a ta ,poti fi european sau marsh la inrolare daca te simti mujic!

    • In 1959, aliatii tai, Marea Britanie, Grecia si Turcia au semnat Acordul Londra-Zurich, care garanta integritatea teritoriala a Ciprului ca stat independent. In 1974, coloneii greci din NATO au incercat sa absoarba Ciprul. Ca raspuns, generalii turci, alti democrati NATO, au creat Republica Ciprulu de Nord, iar Marea Britanie a blocat intrarea cipriotilor in alt sfert de insula.

      Atat a durat garantia britanica – 15 ani. Dupa acei 15 ani, britanicii s-au pus pe distrus chiar integritatea statului cipriot intr-un mod in care grecii (popor majoritar pe insula) doar viseaza. Nici in ziua de azi, dupa 50 de ani, civilii ciprioti nu pot vizita sfertul britanic din Cipru, asa-zisa Baza Suverana Akrotiri.