G4Media.ro

Cristian Păun: Principalul responsabil pentru reconstrucția Ucrainei ar trebui să fie, din…

Sursa foto: Telegram / ДСНС України (State Emergency Service of Ukraine )

Cristian Păun: Principalul responsabil pentru reconstrucția Ucrainei ar trebui să fie, din punct de vedere economic, Rusia

Principalul responsabil pentru reconstrucția Ucrainei ar trebui să fie, din punct de vedere economic, Rusia, pentru că ea este cea care a provocat pagubele imense prin invazia din februarie, consideră profesorul universitar Cristian Păun, de la Academia de Studii Economice din București.

„Cred că noi toți, comunitatea internațională, ar trebui să gândim ca această reconstrucție să forțeze Rusia, într-o formă sau alta, să plătească toate pagubele produse materiale produse Ucrainei”, a declarat el, în cadrul dezbaterii Sierra QuadrantRăzboiul de la granița României. Scenarii economice și oportunități de dezvoltare”, găzduite de G4Media.

Acesta a notat că „pagubele umane vor fi foarte greu de recuperat vreodată”. „Dar mie, de exemplu, nu mi se pare corect ca, la tot ce se întâmplă în momentul de față în Ucraina, Rusia să fie absolvită de orice vină, de orice responsabilitate”, a subliniat acesta.

În opinia sa, din efortul de reconstrucție al Ucrainei nu trebuie să lipsească, cu siguranță, poporul rus, deoarece „poporul rus, din păcate, girează toată această situație și (acum) trebuie să pună osul la treabă, să vină să repare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Exact! N-ar fi normal ca Rusia să distrugă și restul lumii să plătească. O mie de ani trebuie să plătească rușii

    • siiiiigur ca da! cum au facut peste tot, de curat ce e produc masini ca acum 100 de ani :)))))))))
      si stai linistit nimic din ucraina nu va fi pe termen lung al rusiei.

  2. Cred ca si Rusia e de acord cu asta. Cine strica plateste.

  3. Normal ca Rusia va reconstrui Ucraina, doar va fi a lor și nu o vor lăsa sărăcie la casa omului.

    • mda…omul e în lumea lui utopică…. nu ne spune cum Sua a „reconstruit” Irakul? 🤣. Condolenza ce spunea când a fost întrebată de reconstrucție? 🙄💰. petrolierele și atât 💰💰💰

    • faci slava cu trolii ca tine? PERFECT faceti slava intre voi, voi astia cu familia traditionala :))))))))))))))))))))))))

  4. Nu vă place adevărul și atunci ștergeți postarea.

  5. Corect, nenea Musk nu mentioneaza acest aspect cand „negocieaza”pe twitter. Vorbeste doar de Crimeea si Armaghedon.

    De ce nu zice:
    – Crimea la Rusia, dar in schimbul unei sume de bani. O fi fost greseala lui Hruschev dar pt greseli se plateste. USA nu a luat gratis Alaska no?
    – Restul regiunilor la Ucraina
    – Despagubiri platite de Rusia pt distrugerile civile provocate (eventual din activele confiscate de USA si EU) nettuite cu distrugerile civile provocate de Ucraina in Rusia (Ex: Bolgorod). Sub supravegherea UN (cu China, India implicate)

    • Tie ti-ar conveni ca statul sa vanda o parte din tara si tu sa fii in ea?
      Sa treci peste noapte la unguri si sa inveti maghiara?

    • Da, rusii au plecat din Alaska, iar in Crimea compozitia etnica e semnificativ non-ucraineana
      Desigur ramane problema NATO, sincer nu vad de ce nu ar ramane in afara NATO, dar ii antrenezi si le dai arme de nu mai indraznesc rusnacii 100 de ani

  6. Asa ar fi corect, Rusia sa plateasca, dar nu se poate. Sunt doua posibilitati:
    – Ucraina isi elibereaza toate teritoriile, Putin cade si Rusia devine democratica si ea. In acest caz, ambele tari trebuie ajutate si cu reconstructia si cu o tranzitie solida la democratie. Trebuie plan Marshall pentru ambele.
    – Ucraina isi elibereaza toate teritoriile, Putin fie nu cade fie e inlocuit de un alt dictator si deci pacea nu e decat un razboi rece. In acest caz Rusia nu va accepta sa plateasca, nici nu va accepta oficial ca a fost un razboi si ca l-a pierdut. Singurul lucru care se poate face atunci este ca toate activele ruse, nationale si ale oligarhilor, inghetate in vest sa fie predate Ucrainei pentru reconstructie, dar nu cred ca acopera necesarul.

    • Iti dai seama ca tot ce este ar statului rus si se afla prin Occident si Sua va fi confiscat. O mică parte va fi plata pentru armamentul furnizat restul dat in transe ukrainenilor