G4Media.ro

Iaşi: 72 de persoane venite în pelerinaj au primit îngrijiri medicale /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Iaşi: 72 de persoane venite în pelerinaj au primit îngrijiri medicale / 43.000 de credincioşi s-au rugat la raclele cu moaște

Un număr de 72 de persoane care au venit la Iaşi pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei şi a celor nevoiaşi, au avut nevoie de îngrijiri medicale, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile Jandarmi Bacău, de sâmbătă dimineaţă, de la debutul pelerinajului, 72 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru dintre ei fiind transportaţi la spital cu dureri abdominale, stări lipotimice, hipertensiune arterială, hipoglicemie, crize comiţiale sau luxaţii.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că majoritatea celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale sunt persoane care au venit în pelerinaj din judeţul Ilfov.

În prezent, 2.300 de pelerini aşteaptă să ajungă la baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană, în care se află racla Sf. Cuv. Parascheva şi racla Sf. Paisie de la Neamţ.

De sâmbătă dimineaţă, de la ora 6,00, de când a început pelerinajul, 43.000 de credincioşi s-au rugat la raclele sfinţilor.

În perioada 8-16 octombrie se desfăşoară la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care se prăznuieşte pe 14 octombrie.

Pelerinajul a început cu scoaterea raclei cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană. În urma unei procesiuni, racla cu moaştele a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană. Anul acesta sunt aduse, spre închinarea pelerinilor, şi moaştele Sf. Paisie de la Neamţ, născut în urmă cu 300 de ani în Ucraina.

Până pe 15 octombrie se estimează că peste 300.000 de credincioşi vor veni la Iaşi pentru a participa la slujbele religioase şi la alte activităţi prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, perioada de afluenţă maximă a pelerinilor fiind 13-14 octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Necrofilii de rit ortodorks…

  2. Pentru ce îngrijiri medicale? Moasca nu dă sănătate celor ce o pupă? Credeam că ambulanța e cu apă și mâncare acolo, nu pentru prim ajutor.

  3. Cum naiba nu-i ajuta Paraschieva pe pupaciosi? Pai de ce sa fie chemata salvarea daca acolo e plin de sfinti cu sutane iar zeul le e aproape? Pana la urma tot sistemul sanitar e mai sigura decat oscioarele duduiei? 😄

    • ”Dacă Dumnezeu nu există și eu cred, nu am pierdut nimic. În schimb, dacă Dumnezeu există și eu nu cred, am pierdut totul” – Pascal

    • Da ma Vasile, viata e scurta ca sa stai la rand sa lingi oseminte, sa ajungi la spovedanie sa ti se bage mana la pasarica, sa dai banii preotilor ca ei sa se plimbe in mertzane, plini de aur in timp ce tie ti se spune ca ajungi in RAI sau ca ti se da 40 de vrgine daca te arunci in aer.
      Acum ai citat unu care a trait in 1623… si asculti de unii care au ars vrajitoare sau oameni care spuneau ca Pamantul este rotund.
      Hai sa ne vedem de fericirea noastra fara sa ne limitam viata cu preoti, zei si alte pr0stii…

  4. Totusi, de ce atat de multa ura la adresa lor? V-au deranjat cu ceva daca ei cred si voi nu credeti?

    • Din pacate da… in loc sa construim spitale, construim prin smecheriile lor catedrale si dupa aia cand nu functioneaza religia fugim repede la spitale si ne plangem.
      Pe timpul pandemiei preotii au fost impotriva vaccinarii, am avut crapati mai multi decat altii.
      Ce spanac face religia asta bine?
      Cu ce ne ajuta in viata de zi cu zi?
      Nici ploaia nu sunt in stare sa o aduca!
      In fiecare saptamana avem stiri cu spovedanii la pasarica, cu preoti care o ard cu minori!
      Cine vrea sa fie fie religios sa fie pe banii lui.
      Eu nu vreau ca statul roman sa arunce cu bani in aceasta gaura neagra care se numeste BOR.
      BOR detine zeci de mii de hectare de paduri si terenuri dar nu plateste impozit, nu taie chitanta pentru zecile de mii de euro pe care ii incaseaza inclusiv la aceasta afisare de moaste.
      Sa va luati religia si sa v-o indesati undeva!

  5. 43 000 x 10 Ron = 430 000 / 4.95 = 86 868 euro intro zi nefiscalizati (cel putin) . Alo ANAF !!!!