G4Media.ro

BREAKING Guvernul Bolojan va plafona la maxim 300 lei brut sporul de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Bai Bolojane, bai nesimțitule, v ati umplut toată clientela politica de salarii și indemnizații astronomice de zeci de mii de euro, iar acum tăiați tot de la prosti. Sa va fie rușine nesimțiților.

  2. si radiatiile de la routere?

  3. Vechiul spor de toxicitate. Nimeni nu și-a pus, măcar retoric, întrebarea de ce există acest spor. La bugetari. Cândva, era cel mai comun spor din industria chimica, unde existau gaze ( dioxid și trioxid de sulf, sulfură de sodiu, etc ). Scandalos.

    • Fiindca gaska pesedepeneleudemere a autorizat firme private sa faca determinari pentru conditiile deosebite si speciale, care firme dau orice rezultate numai bani sa iasa. Astfel functionarii statului de prin birouri au spor de conditii speciale (vechea grupa a IIa) fiindca e „zgomot” de la ventilatoarele calculatoarelor sau de la aerul conditionat.
      Normal ar fi fost sa se plece de la verificare serioasa a acestor conditii de lucru pentru ca este o alta bataie de joc. OK vrei ca salariatii sa fie bine platiti, le cresti salariile nu vii cu tot felul de sporuri inventate. Dara toata dementa asta a sporurilor pleaca de la sefi fiindca si ei iau si un 15% iar la 5000 de euro inseamna 750 de euro in plus in timp de aproximativ 12% din gospodariile (nu persoane, gospodarii cu mai multe persoane) din scumpa noastra patrie atit de bine guvernata de cei care ne conduc de 35 de ani traiesc su pragul de saracie iar pensia medie este 2750 de lei. MEDIE. Pensiile mari dupa categorisirea guvernantilor sint alea de peste 4000. Tare as vrea sa-i vad pe grideanu si pe prietenul ciolac traind pina la sfirsitul vietii din 4000 de lei pe luna.

  4. Doamne ajută!
    Vreau bugetari bine plătiți, dar fără astfel de șmecherii și mai ales în concordanță cu ce se oferă în mediul privat.

    • Statul e primul care încalcă legea și face N derogări. Statul, la plata salariilor, se tot raportează la salariile minime de acum 3-4 ani, deși a ajuns 4050 de lei. Pe sistemul ăsta, veți primi un serviciu public și mai defectuos, și mai greoi, și mai birocratozat și fără chef de lucru.

  5. Tăiați, Tăiați și iar tăiați, la viitoarele alegerii nu își mai vor aduce aminte nimeni despre voi.

  6. Tăiați, Tăiați și iar tăiați, la viitoarele alegerii nu își mai vor aduce aminte nimeni despre voi.

  7. Sunt perfect de acord cu actiunile de genul asta, dar, din ce zice ordonanta, masura se aplica la gramada, si pentru pilele care stau pe scaun la birou, si pentru cei care cu adevarat muncesc in conditii vatamatoare. Zic ca asta va declansa un conflict nasol.

    • Dreptatea lui Bolojan, aceiași suma pentru cei ce stau la birou și cei ce stau în gaze.

    • Dreptatea lui Bolojan, aceiași suma pentru cei ce stau la birou și cei ce stau în gaze.

    • Dreptatea lui Bolojan, aceiași suma pentru cei ce stau la birou și cei ce stau în gaze.

    • Sistemul public va merge înspre o catastrofă. Lucrez în serviciu public, în domeniul de justiție. La un venit de 4900 de lei net acum, tăierea făcută de Bolo îmi va tăia 600 de lei. Sigur, am calitatea de special, deci ar trebui să primesc 2500 de lei net și eventual să îmi dau toată silința să livrez un serviciu public la nivel de Germania, fiindcă până la urmă, oamenii asta așteaptă. Dacă guvernul și-ar respecta legea și m-ar salariza raportat la salariul minim în plată, aceste sporuri ar putea fi eliminate, dar în prezent, pentru majoritatea, ele nu reprezintă venituri nesimțite, ci ajungerea la un salariu decent.

  8. Angajații în condiții vatamatoare merită respect, nu bătaie de joc! Sporul pentru condiții periculoase plafonat la 300 lei brut este o bătaie de joc pentru cei care își risca zilnic viata și sănătatea pentru viata noastră. În timp ce pensiile speciale a unor privilegiați ajung la mii de euro pe luna, noi primim un mărunțiș de cca. 40 euro/luna. Cerem guvernului sa oprească aceasta nedreptate și sa acorde sporuri reale, pe măsură riscurilor! #Fara Nedreptăți #SporuriDecente

    • Păi o fi așa, dar la ce te aștepți când in sistemul bugetar toată lumea are astfel de sporuri! Toată lumea simte ca ei au condiții vătămătoare! Cei care au dat astfel de sporuri tuturor ar trebui să sufere, dar la noi nimeni nu plătește pentru greșeli! PSD si PNL au dus la asta și tot ei vin cu oameni puși doar pe distrus și ticăloși in funcțiile de conducere!

    • Simioane, tu esti vere?

    • Lucrez la stat de 18 ani ,zilnic lucrez cu substanțe pe care scrie „suspectat ca provoacă cancer” ,a se evita contactul cu pielea ,ochii ,a nu se inhala ,și sunt pulberi care se ridica în aer ,dacă îmi taie sporul rămân cu minimul pe economie ….E în regula ce sa zic

  9. Nu, nu este Simion, este Dracul travestit.

  10. se continua batjocorirea acestui popor. in 20 ani nu ne mai ragasim…o sa va doriti ocupatie miliara fie ia si a lui putinila

  11. Ok. Economisti de 5 bani. Hai sa va zic ce calcule idioate. Un angajat standard prin aceste masuri va pierde cam 250 de lei. Teoretic limitarea sporului la 300 de lei ar reduce salarul standard cu aproximativ 550 de lei. Dar venitul net automat va pica la sub 8000 si se angajatii vor reprimi dreptul la vouchere de vacanta si la o alta indemnizatie de 190 lei. Deci reducerea deficitului e la sub 50% din ce au calculat economistii guvernului.

  12. Ok. Economisti de 5 bani. Hai sa va zic ce calcule idioate. Un angajat standard prin aceste masuri va pierde cam 250 de lei. Teoretic limitarea sporului la 300 de lei ar reduce salarul standard cu aproximativ 550 de lei. Dar venitul net automat va pica la sub 8000 si se angajatii vor reprimi dreptul la vouchere de vacanta si la o alta indemnizatie de 190 lei. Deci reducerea deficitului e la sub 50% din ce au calculat economistii guvernului.

  13. Mă așteptam de la o astfel de platformă la o informare onestă și profesionistă. Sute de mii de bugetari din birouri, probabil, dar câteva zeci de mii îl iau din stradă. Pompierii, dragă G4, îl iau de pe teren de la incendii, spre exemplu, unde unii dintre ei și-au pierdut viața sau au suferit fizic iremediabil. Și asta este doar una dintre alte categorii care se luptă, pe teren, cu pericolul. Daca 300 de lei brut acoperă asemenea riscuri…Nu mai spun că acest spor substituie, de fapt, nivelul unui salariu care nu poate fi oferit la un nivel corespunzător și s-au găsit această soluție, de a regla din spor, dezavantajoasă pentru angajat, întrucât aceste venit suplimentar salariului de bază, nu este în calculul pensiei ulterioare. Și doi, cele 33 de zile de concediu, față de ce 21 de zile în privat sunt calculate cu sâmbete, duminici, zile libere declarate și sărbători legale, incluse ( adică la rând, calendaristice). In mediul privat sunt calculate pe zile lucrătoare. Diferența este un mult mai mică. Doar un pic de documentare trebuia ( 10 minute ), dar sunt convins că este doar rea credință. Ne vedem, când îmi voi mai aduce aminte.

  14. Nici un spor pentru cei ce lucrează în birou. Care sunt condițiile vătămătoare de pretind spor pentru ele ? Eliminați odată toate sporurile (excepție cele de noapte și weekend) iar pentru cei ce lucrează efectiv în condiții grele, salarii mai mari. Sporurile sunt doar o șmecherie de care românii vor profita din nou ca să-și umfle salariile.

  15. Daca te duci la privat si pe langa salariu intrebi si de vreun spor…mai ales de toxicitate spune next…
    NU EXISTA TOXICITATE

  16. Hai Bolojan, baga-i in fibrilatie si mai ales pe speciali.

  17. În primul rând văd că se confundă condițiile vătămătoare ( toxice ) cu cele periculoase. Având în vedere că timp de 11 ani am negociat din partea patronatului la nivelul unei ramuri industriale ( 1990-2001 ) credeți-mă că știu ce vorbesc. Aceste sporuri au fost folosite prima dată în industriile metalurgice, chimie, minerit și au fost –cât de cât – ținute la niveluri raționale.

  18. Am convingerea că o bună parte din beneficiari nu îndeplinesc condițiile, și așa trase de păr. Efectul este că aceste sporuri sunt plătite din buget – din buzunarele noastre, ale tuturor – și pun într-o lumină nedreaptă și pe cei care merită real sporurile. Să fie limpede : toate sporurile ar trebui să fie reexaminate și să fie acordate numai și numai acelora care lucrează în condițiile pentru care au fost ”inventate”. Să vedeți, cum vor sări ca arși ”liderii” de sindcat. În fond, ar merita să faceți un sondaj în admnistrația altor state și să constatați că altundeva nu există asemenea ”stimulente”.

  19. Platiti si pana la 10 zile de concediu in plus?! Ce bataie de joc publica a acestor vajnici reprezentanti ai statului paralel…

  20. Sunt oameni care chiar merita acest spor și oameni care nu. Decizia guvernului de a ii lua la grămadă pe toți dovedește iresponsabilitate și amatorism. Romanul muncitor este prima și principala victima.
    25% contribuție la sistemul de pensii, 10% sănătate, 16% impozit, iar din ce rămâne, 19% TVA când cumperi de la magazin. Suma acestor procente încă nu ajunge la 100% deci conform matematicii lui Nicușor, oamenii au din ce trăi. Din păcate, viața nu e matematica, iar la disciplina Viața de zi cu zi, mă tem că Nicușor e REPETENT!

  21. Foarte corect!