G4Media.ro

94 de păsări sălbatice, eliberate în mediul natural de comisarii Gărzii de…

Captura Facebook

94 de păsări sălbatice, eliberate în mediul natural de comisarii Gărzii de Mediu

Aproape o sută de păsări din specii protejate de lege au fost eliberate sâmbătă în mediul natural, după ce au fost confiscate de agenții Gărzii Naționale de Mediu din târguri unde erau scoase la vânzare.

“E sâmbătă. Şi cum sâmbăta şi duminică, în general sunt zile “de târg” în care oamenii pun pe tarabă ce nici nu-ţi trece prin cap, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului General- Direcţia Biodiversitate, s-au organizat şi au dat şi ei o tură prin aceste locuri să verifice dacă nu cumva se comercializează şi niscaiva vietăţi protejate de lege”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Gărzii Naționale de Mediu, alături de o înregistrare

Însoțiți de un biolog din cadrul Societăţii Ornitologice Române şi de 3 poliţişti din cadrul IGPR-Directia Protecţia Animalelor şi de la DGPMB- Serviciul Protecţia Animalelor, inspectorii Gărzii de Mediu “au găsit mai mulţi „întreprinzători” care puneau în vânzare multe exemplare din diferite specii de păsări protejate de lege”.

În condițiile în care aceste fapte reprezintă infracţiuni („în vederea protejării tuturor speciilor de păsări, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise: vânzarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul vânzării şi oferirii spre vânzare a acestora în stare vie ori moartă sau a oricăror părţi ori produse provenite de la acestea, uşor de identificat.-OUG 57/2007), s-au întocmit deja 3 sesizări penale, potrivit sursei citate.

În plus, au fost confiscate 94 de exemplare de păsări din diferite specii (scatii, florinţi, cinteze, sticleţi, mugurări, cânepari).

Păsările au fost apoi eliberate în mediul natural, cu excepția a 7 exemplare care au fost preluate în vederea recuperării, nefiind apte de zbor la eliberare.

Garda Națională de Mediu atrage atenţia şi pe această cale ca astfel de controale în diferite pieţe şi târguri vor continua.

 O înregistrare video cu momentul eliberării păsărilor poate fi văzută aici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează