G4Media.ro

50 de hectare de vegetație uscată au luat foc în Prahova /…

Foto: ISU Tulcea

50 de hectare de vegetație uscată au luat foc în Prahova / În zonă bate vântul şi nu sunt surse de alimentare cu apă

Pompierii din judeţul Prahova intervin, luni seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins pe 50 de hectare, transmite News.ro.
 

ISU Prahova anunţă, luni seară, incendiu de vegetaţie uscată – litieră, lăstăriş şi masă lemnoasă, în comuna Şoimari. Focul s-a extins pe 50 de hectare.
 

”Sunt mai multe focare aflate la distanţe mari unele faţă de altele, iar vântul îngreunează misiunea pompierilor. Se depun reale eforturi pentru lichidarea acestui incendiu”, a transmis ISU Prahova.    

Pompierii explică faptul că astfel de intervenţii sunt dificile deoarece, de cele mai multe ori, autospecialele de stingere nu pot ajunge în zona focarelor din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, în zonă nu există surse de alimentare cu apă.
 

”Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităţilor locale şi cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate în acţiunile pe care le întreprind şi să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de acest tip. Arderea vegetaţiei uscate pentru igienizarea terenurilor este strict interzisă”, au mai transmis pompierii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...