G4Media.ro

AUR: Congres penal la Romexpo. Președintele Iohannis încalcă Constituția prin susținerea fățișă…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

AUR: Congres penal la Romexpo. Președintele Iohannis încalcă Constituția prin susținerea fățișă a candidatului Cîțu/ Premierul încalcă legea prin mituirea primarilor PNL

AUR: Congres penal la Romexpo. Președintele Iohannis încalcă Constituția prin susținerea fățișă a candidatului Cîțu/ Premierul încalcă legea prin mituirea primarilor PNL

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) acuză, într-un comunicat, ”paralizia instituțiilor statului în fața unei acțiuni evidente de dare de mită a candidatului la șefia PNL, Florin Cîțu”, și atrage atenția asupra ”încălcării Constituției de către Klaus Iohannis”, prin susținerea unui om politic la președinția unui partid.

„De câteva luni, o țară întreagă este blocată de Congresul PNL. Toate autoritățile sunt în stand-by, în așteptarea deznodământului de sâmbătă. Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuși a ajuns să dea declarații de susținere a candidatului Florin Cîțu și să anunțe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo.

De cealaltă parte, Cîțu folosește resursele din bugetul public pentru a-și cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio rușine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL. Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîțu și pare că nimic altceva nu mai contează: Constituție, legi, bun simț”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„La PNL are loc nu un festival al democrației, ci un festival al penalilor. Cerem DNA și altor organisme cu rol de investigare să iasă din amorțeală, să se autosesizeze și să ancheteze posibilele fapte de corupție săvârșite de Florin Cîțu.

Cîțu are antecedente penale, este un fost pușcăriaș, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci. În ce-l privește pe președintele Iohannis, acesta a încălcat cu bună-știință Constituția și o face cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Context

eful statului Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii, transmite Agerpres.

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Șora a spus-o mai frumos

  2. Cand AUR par mai frecventabili si mai normali ca PNL…
    Unde a ajuns tara asta

  3. Nu vor fi surprize ca la USR PLUS. Totul e predestinat. Se poate vota online câştigătorul, iar banii de Congres să fie donaţi Bibliotecii Academiei, pentru digitalizarea periodicelor. Sau să se reînfiinţeze TVR Cultural.

    • N-ai sa vezi. Doar nu crezi ca astia vor un popor educat. Plus ca banii ar ajunge unde „trebuie”.

  4. nu va e rusine sa dezinformati, congresul are aprobarea specialistilor

    • Bai Gicutza tu dormi vreodata? Si de care specialisti e vorba?

  5. alte gogosi si langosi de doi bani si un brinci . politica e grea fratie . vedeti ce patira doi sefi de partide ce se credau deja presedinti .

  6. Lovitura fulgeratoare – doi odata pusi la pamint

  7. Oricât m-a scos din sărite Iohannis în ultimul timp,la ceva propus de făcătura asta fascistoid-teocratică NU aș marșa!

    • Preferabil progresismele…sunt mai unsuroase si aluneca mai bine.

    • Defineste „progresismele”.

  8. JOHANIS NU CRED CA VA FI PREZENT LA CONGRES .
    (COVIDUL ,RISCUL DE A PIERDE IN FATA LUI ORBAN……)

  9. De aurolaci

  10. Nu știu de ce ii tot criticați pe acești oamenii, sunt cât se poate de rezonabili și prezintă realitatea.

  11. Mie imi place masca auriferului șef, e aprobată de aprozarul din colt

  12. Declaratiile AUR prezentate in articol sunt in totalitate corecte. Si o spun mai cu curaj decat usr+. Nu vad deloc extremismul de care sunt acuzati.

  13. Impreuna cu aur, la urmatoarele alegeri va scoatem apucaturile dictatoriale din cap si partidele gen pkusere, udmr si pnl o sa stea frumos in opozitie vreo 8 ani.oricum plusereul nu mai prinde parlament, sub 5% luati la urmatoarele alegeri si aur o sa castige alegerile.
    Asteptati si o sa vedeti cum ne c@c@m pe ue si politicile lor de cacao.

    • Zise vladimir prostanul de serviciu.

    • Bai alandala,
      Atacurile la persoana arata lipsa ta de argumente si esti atat de lipsit de neuroni incat nu poti produce o fraza in care sa ma contrazici.
      Tipic pluserist needucat.

    • Ce argumente as putea sa aduc unuia ca tine care sprijina un partid de hoti (pesede) si unul de lepadaturi (aur)? Polemicile sa le faci cu aia care isi pun mintea cu tine. In afara de amenintari, nici tu nu produci prea multe argumente, asa ca las-o asa cum e.

  14. Concluzia: dacă toată lumea încalcă legea, ce nevoie mai e de ea?! Sau, cum zicea un europarlamentar PSD odată, ceva de genul: dacă toți suntem corupți, înseamnă că nu există corupție! Poate și de aceea impostorul suprem a scos anticorupția din Strategia Națională de Apărare a CSAT!
    Să scoatem și Codurile de Procedură din Sistemul Judiciar, să nu ne mai încurce atât!