G4Media.ro

35 de intersecţii supraînălţate vor fi realizate în Sectorul 1

Foto: Primăria Sector 1

35 de intersecţii supraînălţate vor fi realizate în Sectorul 1

Două intersecţii au fost supraînălţate în Sectorul 1, în cadrul unui proiect menit să prevină accidentele rutiere, transmite primarul Clotilde Armand, citată de Agerpres. Armand a anunțat că până la finele anului se vor realiza 35 de astfel de intersecţii supraînălţate.

„Am finalizat construcţiile primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1. Ceea ce vedeţi este o premieră pentru Capitală. Până la sfârşitul anului vom avea 35 de astfel de intersecţii supraînălţate, primele vor fi construite în zonele unde avem raportate accidente rutiere şi în apropierea unităţilor de învăţământ. Sunt măsuri luate pentru a descuraja şoferii care circulă cu viteză peste limita legală”, scrie primarul, pe Facebook.

Armand adaugă că au fost adaptate trotuarele la trecerile de pietoni, se asigură sistemul de scurgere a apelor pluviale şi au fost montaţi stâlpi de protecţie între trotuar şi partea carosabilă.

„În paralel, continuăm cu construcţia de treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică. Aştept feedback de la locuitorii Sectorului 1 cu privire la măsurile luate şi pentru sugestii de a ne îmbunătăţi activitatea. Pentru mine, siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc. Aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră”, a mai scris primarul.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa ne mișcăm ca melcii!

  2. Bravo Clothilde, stii exact ceea ce trebuie facut, vezi asta de fiecare data cand revii in Franta. Prioritate pietonilor.

  3. Dar curățenia? Cu aia cum rămâne madam closetilde?