G4Media.ro

319 suspecți de infracțiuni, prinși în flagrant în noaptea de Revelion/ Peste…

319 suspecți de infracțiuni, prinși în flagrant în noaptea de Revelion/ Peste 200 de șoferi au rămas fără permis

Personalul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) a intervenit la 3.475 de evenimente, în noaptea de Revelion, informează un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Dintre acestea, arată sursa citată, 1.300 au vizat situaţii de urgenţă sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD, iar 2.175 de cetăţeni au solicitat intervenţii din partea poliţiei sau a jandarmeriei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi cu privire la 888 de posibile infracţiuni, 319 autori fiind prinşi în flagrant. În plus, au fost depistaţi 15 urmăriţi naţional sau internaţional.

S-au aplicat 3.173 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.367.651 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 270.267 lei.

Pe 30 şi 31 decembrie, Poliţia Română a derulat aproximativ 1.000 de acţiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul comercializării articolelor pirotehnice, fiind constatate 486 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 487 persoane. De asemenea, au fost aplicate şi 124 contravenţii în valoare de peste 315.000 lei.

Având în vedere creşterea valorilor de trafic la nivelul întregii ţări, în ultimele 24 de ore, peste 1.600 poliţişti rutieri au acţionat cu 280 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. Acolo unde s-au înregistrat probleme, poliţiştii au intervenit pentru fluidizarea circulaţiei şi îndrumarea conducătorilor auto spre rute ocolitoare.

În urma abaterilor constatate, au fost suspendate 228 permise de conducere şi 37 certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, peste 21.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi la nivel naţional pentru asigurarea măsurilor de ordine publică şi a intervenţiilor în caz de urgenţă.

Peste 4.100 de patrule formate din poliţişti şi jandarmi au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică.

O mobilizare suplimentară a fost asigurată în noaptea dintre ani pentru cele 180 de evenimente cultural-artistice organizate în spaţiul public la care au participat aproximativ 320.000 de persoane, arată MAI.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Ba băieți, adică polițiștilor de la rutieră, dacă vreți să faceți ceva ca lumea și să nu se mai comită nereguli în trafic, va dau un sfat : când le luați permisul , luați permisul acestor jegoși care greșesc dar pe un an nu pe 1 până la 3 luni. Și mediatizati toată chestia după le-ati luat permisul pentru 1 an. Va garantez că aia nu vor mai greși a doua oară . Dar luat pe bune permisul, nu luat doar așa de forma și apoi dat imediat înapoi că era nepotul sau nepoata lui nu știu care!

 2. Alo Miliția?
  90% din cei care su circulat in seara de 31 decembrie fie ca erau beti fie ca erau frogati.
  La ce am zărit eu in trafic.
  Ati prins praful de pe toba!
  Cocalarii merg fara frica!
  Era o pâine de mâncat, acum ramane sa vedem cate suspendări de permise sau amenzi mai raman in vigoare.